Bjeličin miljenik ostao bez kluba, je li Osijek sljedeća stanica u njegovoj karijeri?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 11:30

Bivši hrvatski reprezentativac nakon duge agonije, u sada već bivšem klubu, napokon je postao slobodan igrač.

Šitum je danas i službeno postao slobodan igrač, ali igrač njegovih kvaliteta ne bi trebao dugo biti 'na burzi rada'.

 „Imam problema u klubu. Nisam bio u sastavu na posljednjoj utakmici s Alanysporom, stišću me, žele da odem iz kluba. Prvu utakmicu prvenstva protiv Kasimpase sam igrao, jer nisu mogli registrirati sve novopridošle igrače. Igrao sam 90 minuta i pobijedili smo s 1:0, Kvržić je zabio pogodak. Igrao sam dobro, ali su onda doveli 11 novih igrača! Kao da smo na kolodvoru. Rekli su mi da je kriza zbog korone, da imam preveliku plaću. Onda su kazali da si nađem klub ili da pristanem na smanjenje plaće“, rekao je prije sedam dana u razgovoru za Sportske novosti Mario Šitum pa nastavio:

„Ne mogu pristati na smanjenje plaće! Pa, ja sam došao zbog te plaće, a da je smanjim, ispalo bi isto kao da sam ostao doma!? Nisam ja bio kruha gladan, ali sam otišao zbog veće plaće, tako da sam to odbio, a onda su kazali da će me pustiti besplatno. Sada gledam i tražim neku opciju koja bi mi bila zanimljiva. Međutim, rekli su mi sve dosta kasno, prije tjedan dana. Nije to ovdje europski posloženo. Imam neke opcije, ali, iskreno, ništa mi se ne dopada“, rekao je tada 28-godišnji Zagrepčanin.

Kad smo već u početku spomenuli Nenada Bjelicu, ne zvuči nemoguće da baš on bude taj koji će okrenuti broj Marija Šituma.

Novi trener/menadžer/sportski direktor Osijeka ima potpunu autonomiju u odlučivanju koga će klub dovesti pa tako ne bi bilo pretjerano veliko iznenađenje da pokuša u klub dovesti igrača s kojim je surađivao u tri različita kluba.

Da bi stvar dodatno pogodovala ovom poslu, iz Osijeka su jučer i službeno potvrdili kako su ostali bez Erosa Grezde minimalno do kraja kalendarske godine. Budući da je Šitum 'katica za sve' te može odigrati na pozicijama oba krilna napadača, baš kao i onima oba beka, ne bi bilo čudo da baš u 'ponosu Slavonije' nastavi svoju karijeru.

Nikakvih potvrda zasad nema iz Osijeka, ali sve ide u tom smjeru da će Gradskim vrtom uskoro zatrčati i igrač kojem Bjelica ni ne treba govoriti što od njega očekuje, jer zna da će spomenuti igrač sve to ionako napraviti.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mario ŠitumtransferiLjetni prijelazni rokKayserisporNenad BjelicaOsijek

Ostale Vijesti