Bjelici otpao prvotimac za City – kako će izgledati “krnji”sastav protiv prvaka Engleske (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 16:43

Dinamo je u velikim problemima.

Nogometaši zagrebačkog Dinama sljedeće srijede (11. prosinca) igraju posljednju utakmicu ovosezonske grupne faze Lige prvaka. Težak zadatak je pred Modrima jer na Maksimir stiže jedna od najjačih momčadi svijeta predvođena Pepom Guardiolom na trenerskoj klupi.

Već otprije je poznato da za taj susret strateg Plavih, Nenad Bjelica, ne može računati na usluge dvojice stopera, Dine Perića i Kevina Theophilea-Catherinea, koji su akumulirali žute kartone. U velikim je dilemama Osječanin na klupi zagrebačke momčadi, jer je ostao na jednom standardnom stoperu Emiru Dilaveru, a da nevolja nikada ne dolazi sama, 'pobrinula' se još jedna ozljeda koja je zadesila hrvatskog prvaka.

Naime, u susretu s Građanima gotovo sigurno neće biti Marina Leovca. Kako prenose Sportske novosti, bilo bi veliko čudo i ogroman rizik za igračevo tdravlje da lijevi bek nastupi protiv prvaka Engleske. Leovcu je stradalo rebro te je tako Bjelcia došao u nove probleme kada je posljednja linija u pitanju.

Tako će sigurno od prve minute na travnjaku startati Francois Moubandje, samo je pitanje na kojoj poziciji. Naime, postoji opcija da Švicarac zaigra na poziciji lijevog stopera, s Dilaverom na 'uvjetno rečeno' liberu, dok bi desnu stranu u formaciji s tri obrambena mogao držati Arijan Ademi.

Druga opcija je da kapetan zaigra na svojoj standardnoj poziciji, a da na mjesto stopera uđe 17-godišnji Joško Gvardiol. Treća opcija je Moubandje na svojoj poziciji lijevog beka, a Ademi i Gvardiol na bočnim stoperskim pozicijama uz sigurnog startera Dilavera.

Postoji, naravno, i opcija povratka na sistem s četvoricom u obrani gdje bi Moubandje bio lijevi bek, a uz Dilavera bi se našli ili Ademi ili Gvardiol. Dakako, postoji i opcija sa Mariom Šitumom koji može zaigrati na lijevom boku, a Moubandje uz Dilavera uzeti stoperske pozicije. Opcije su brojne, ali sve su daleko od idealne.

Bjelica je u veliki problemima sa sastavom, ali nada u – barem – remi i dalje živi. O prolazu Dinama, kako u knock-out fazu Lige prvaka, tako i Europske lige, uvelike ovisi i o ishodu susreta Šahtar-Atalanta.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marin LeovacJoško GvardiolArijan AdemiJacques Francois Moubandje

Ostale Vijesti