Bruno Fantulin/PIXSELL
Bruno Fantulin/PIXSELL

Bjelica za Germanijak najavio kapitalca, je li riječ o Vatrenom koji je poslalo 'zanimljivu' poruku?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.12.21. | 14:53

Čestitao je svojem prijatelju Mili Škoriću na rekordnom ostvarenju, ali i pritom znakovito poručio stvar koja je mnoge zainteresirala

Domagoju Vidi i njegovom Bešiktašu ove sezone ne cvijeta stotine cvjetova. Iako su lani osvojili dva trofeja, ove godine to gotovo pa sigurno neće ponoviti budući da su trenutno deveta momčad turskog prvenstva sa 18 bodova manje od vodećeg Trabzonspora.

Bešiktaš je na ljeto naoko dobro tržio. Došao je Pjanić iz Barcelone, Ghezzal iz Leicestera, Batshuayi iz Chelseaja, Alex Teixeira kao slobodan igrač nakon odlaska iz Kine. Od odlazaka, jedini veći bio je onaj Aboubakara, ali to nije nešto što bi drastično naštetilo kvaliteti Bešiktaša.

Ipak, ove sezone su rezultati izostali. Crno bijeli nisu ni u Ligi prvaka. Nakon pet kola u Ligi prvaka i dalje su bez osvojenog boda. U skupini s Ajaxom, Sportinogm i BVB-om ne djeluje kao nešto neizvedivo da se pokoji bod otkine, ali Turcima to nije pošlo za rukom.

Domagoj Vida je kapetan Bešiktaša. Otkako je došao u klub, a sada će biti četiri godine, je standardan prvotimac, a svojim dobrim igrama zaradio je i takvu vrstu poštovanja da je sad dokapetan kluba. Ipak, njegove igre ove sezone nisu na željenoj razini pa se tako sve glasnije priča o mogućem odlasku. Ugovorno je vezan do kraja sezone te od siječnja može bez dozvole kluba pregovarati s drugim klubovima. Samim time, očekuje se i poveći broj glasina po pitanju njegovog odlaska iz kluba, a jedna takva se pojavila nakon što je Osijek na svojim službenim stranicama objavio čestitku Mili Škoriću koji je postao rekorder po broju nastupa u dresu Osijeka u HNL-u.

„Drago mi je da smo dijelili svlačionicu i teren zajedno, nadam se da će tako biti i u budućnosti“, rekao je, između ostalog, Domagoj Vida u svojoj čestitci.

Sad, ostaje pitanje je li se Vida referirao na reprezentaciju ili klub. Podsjetimo, i prije godinu dana se pisalo o možebitnom povratku Vide u Osijek. Tad je to bio SF, danas je situacija ipak nešto drugačija. Vida je iz matičnog mu kluba otišao prije 11 godina. Zaradili su na njemu bijelo – plavi, spasio ih je Domagoj od brojnih dugovanja, ali kad je on odlazio iz kluba, situacija ni izbliza nije bila ovako idilična kao danas.

Osijek prije 11 godina i ovaj današnji su praktički dva kluba. Dolaskom Nenada Bjelice mađarski investitori pokazali su svoje ambicije, a one su da Osijek želi prvu titulu prvaka. Trenutno su druga momčad lige, nisu opterećeni Europom, a i prošla sezona za njih je bila fenomenalna. Imali su najbolju obranu (Ivušić je imao najviše 'čistih mreža'), najboljeg asistenta (Petra Bočkaja) i topnika lige (Ramona Miereza), a njihova je želja da se ove godine otiđe korak dalje.

U nedavnom razgovoru za Germanijak Nenad Bjelica je rekao kako u klubu razmišljaju o kapitalcima ako Osijek ostane na vrhu prvenstvenog poretka.

“Činjenica je kako imamo kvalitetan i širok kadar i sigurno neću dovoditi igrače samo da ih dovedem. Jasno je da razmišljamo tako da se pojačamo nekim igračima ali to moraju biti kapitalci i jasno da će ovisiti o nekoliko faktora. Hoće li ih biti na tržištu, koje su pozicije i kakva će nam biti financijska konstrukcija. Osijek je u godinu dana doveo desetak igrača a uložili smo tek 250 tisuća eura koliko smo platili Bartoleca. Svi ostali bili su besplatni za razliku od naše konkurencije koja je značajno ulagala. Mislim da možemo biti zadovoljni s onim što imamo, ali ponavljam reagirat ćemo ako se pojavi neki kapitalac na tržištu“, za Germanijak je prije dva tjedna rekao Bjelica.

Vida se sigurno uklapa među te 'kapitalce'. Svakako će biti zanimljiv zimski prijelazni rok, jer četiri kluba iz HNL-a pretendiraju na naslov prvaka. Dinamo će puno tržiti, Rijeka se mora pojačati, a tu je Hajduk koji na krilima euforije sanja ono čega u Splitu nema već 16 godina….


Tagovi

Nenad BjelicaDomagoj VidaHNLGermanijak transferinogometni transferitransferiZimski prijelazni rokBešiktašBešiktašBesiktas

Ostale Vijesti