Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bjelica uoči prvog europskog ispita sezone: „Mislim da je Pogon svake sezone sve jači i jači“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 22:49

Trener Bijelo-plavih rado je viđeno lice kod poljskih novinara, a naglasio je i kako je on jedan od najzaslužnijih zašto je Kosta Runjaic danas trener Pogona.

Nakon što su u prvom službenom nastupu u sezoni 21/22. svladali Šibenik na Gradskom vrtu rezultatom 3:0, pred nogometašima Osijeka sad je i prva europska utakmica u ovoj sezoni.

Bijelo-plavi u ovaj susret ulaze odličnog raspoloženja. Okosnica prošlosezonske momčadi ostala je na okupu, a jedini igrač na kojeg Bjelica više neće moći računati je Igor Silva koji bi do kraja tjedna trebao i službeno biti predstavljen kao novi igrač francuskog prvoligaša Lorienta.

„Atmosfera je uvijek pred europske utakmice jako dobra, one donose neko novo iskustvo većini igrača i svi se radujemo tome. Želja je što je dulje moguće ostati u natjecanju. Pogon je jedan dobar protivnik, baš po mjeri i mislim da nas čeka jedna teška utakmica“, rekao je Vedran Jugović prije današnjeg leta za Poljsku.

„Navikli smo proteklih godina da nas ždrijeb ne mazi, ali ako imaš visoke ciljeve ne opterećuješ se s tim. Ono što dobiješ i što izvučeš nije važno, mi gledamo sebe i svjesni smo svoje kvalitete, ovo je momčad za velike stvari“, dodao je.

„Trener Bjelica dobro poznaje poljski nogomet, očekuje nas visok ritam i visoka doza agresivnosti, ali mislim da smo i mi u tom dijelu dobri. Sigurno da idemo po pozitivan rezultat i sigurno da imamo kvalitete za to. Svaka utakmica ima posebnu pripremu, ali mi smo koncentrirani na sebe i na ono što ćemo mi pokušati raditi“, zaključio je Vedran Jugović.

Po dolasku u poljsku, pred tamošnje novinare stao je i Nenad Bjelica, trener kojeg dobro pamte iz dana provedenih u Lech Poznanu.

‘’Mislim da mi možete biti zahvalni što Kosta radi ovdje. Prije nego što je odlučio raditi u Pogonu, pitao me o klubu i poljskoj ligi. Rekao sam mu što mislim, došao je i ostao do sada. Trener je koji ima kvalitetu. Iz godine u godinu poboljšava svoje rezultate i stvara sve veći klub. Sve što je radio u karijeri pokazuje njegove sposobnosti. Osim toga, on je dobar čovjek’’, rekao je dobro raspoloženi trener Osijeka pa je potom dodao:

‘’S Pogonom sam nekoliko puta igrao kao trener Lecha. Jednom je bilo jako zabavno, kada smo u Poznanu pobijedili s 3:1, ali bilo je i slabijih utakmica. Mislim da su svake sezone sve jači i jači. U četvrtak ćemo pokušati dati sve od sebe i postići što bolji rezultat. Ali nakon utakmice nećemo znati ništa po pitanju plasmana dalje. Vidjet ćemo kako će se isplatiti činjenica da smo već odigrali jednu utakmicu u ligi. Pobijedili smo zasluženo s HNK Šibenik, a opet smo igrali bez Laszla Kleinheislera i Mile Škorića. Oboje su s nama letjeli u Szczecin i spremni su za utakmicu. Njihove zamjene također mogu igrati na visokoj razini. Igor Silva, koji je važan igrač u posljednjih godinu i pol, nije s nama, ali postoje i drugi igrači koji ga mogu zamijeniti’’, zaključio je Bjelica.


Tagovi

Pogon SzczecinOsijekNenad BjelicaVedran Jugovićkonferencija za novinareKonferencijska liga

Ostale Vijesti