Germania Sport
Germania Sport

Bjelica u jubileju želi zadržati vrh tablice, Istra 1961 lovi prvi bod protiv osječkog stručnjaka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 12:30

Utakmica počinje u 18:55.

Nenad Bjelica danas slavi veliki jubilej. Dva dana nakon što je proslavio 50. rođendan odigrat će i 100. utakmicu u HNL-u. Dosadašnji učinak? 76 pobjeda, 15 remija i samo osam poraza. Postotak pobjeda gotovo 77 posto. A klub koji mu najviše leži je upravo današnji protivnik Istra 1961. Najme Puljani u niti jednoj od 10 dosadašnjih utakmica protiv momčadi koje je vodio Bjelica nisu upisali pobjedu...

A u današnjem dvoboju Bjeličin Osijek je veliki favorit. Osijek ima jednak broj bodova i utakmicu više od Hajduka te tri više od Lokomotive i Dinama. Današnjim trijumfom Osijek želi učvrstiti vodeću poziciju i dodatno si dignuti moral pred derbi kojeg iduće subote igraju na Gradskom vrtu protiv desetkovanog Dinama.

Bjelica je ove sezone već skinuo dva velika skalpa. Prvo je na Poljudu srušio Hajduk, a onda je u Osijeku nadvisio Rijeku. Bjelica danas neće ništa prepustiti slučaju te će na Istru izaći u najjačem kadru.

"Svi se žele nametnuti, biti u kadru, početnoj postavi. Imamo luksuz izbora i sretan sam zbog toga. Istra može ugroziti bilo koju momčad u 1.HNL, a ja u svaku utakmicu ulazim s ciljem da pobijedim. Poduzet ću sve da moja 100. HNL utakmica bude slavljenička", rekao je Bjelica pred dvoboj.

Istra je prvenstvo otvorila domaćim 3:1 trijumfom nad Hrvatskim dragovoljcem. No, s tri poraza u posljednja tri kola Istra se vratila na 'svoje' deveto mjesto. Gonzalo Garica danas još uvijek ne može računati na Robbiea Burtona i Facunda Caseresa, te na još nekolicinu ozlijeđenih ili rekonvalescenata. No, u kadru će biti Abdalahi Mahmoud, reprezentativac Mauritanije.

"Mislim da će se Osijek boriti za naslov i da će kroz cijelo prvenstvo biti na dvije vodeće pozicije. Njih u Puli očekuje samo pobjeda. Odlična su momčad, fizički vrlo snažna i dinamična. Mijenjaju formaciju i taktiku kroz utakmicu. Pripremali smo se za to. Moramo biti agresivniji nego protiv Lokomotive", rekao je Garcia.

Utakmica počinje u 18:55, prenosi se na programu Arene Sport 3, a sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.



Tagovi

OsijekIstra 1961najava 1.HNL

Ostale Vijesti