REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Bjelica se vraća: “Nije mi bilo lako jer nisam mogao reagirati, zadnje što sam mogao reći bilo je 35 minuta prije utakmice”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 14:20

U subotu dva hrvatska trenera vršnjaka igraju i za o(p)stanak na klupama

Nenad Bjelica osjećao se nemoćnim kao trener tijekom tri utakmice suspenzije nakon nesportskog ponašanja protiv Leroya Sanéa.

“Bilo mi je teško na tribinama”, objasnio je 52-godišnji Hrvat prije povratka na trenersku klupu Union Berlina ove subote (15.30) na stadionu An der Alten Försterei protiv VfL Wolfsburga.

"Nije lako. Ne možete reagirati. Zadnje što ste mogli reći momčadi bilo je 35 minuta prije utakmice", objasnio je Bjelica, kako prenosi DPA.

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza kaznio je trenera Uniona kojem prijeti ispadanje trima utakmicama nakon što je dobio crveni karton u nadoknadi zaostatale utakmice s Bayernom u Münchenu. Dvaput je dodirnuo napadača Bavaraca, njemačkog reprezentativca Sanéa po licu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bjelica je u petak na konferenciji za novinare u Berlin-Köpenicku istaknuo da žali zbog te scene i još se jednom ispričao. Objasnio je da je poslao ispriku i Sanéu.

Kaže da nisu razgovarali o tome interno u svlačionici, već su pokušali pripremiti momčad za utakmicu protiv SV Darmstadta 98 ​​koja je slijedila nakon toga.

“Apsolutni fokus bio je na radu”, istaknuo je Bjelica i izričito zahvalio svojim pomoćnicima. Union je dobio domaću utakmicu protiv kluba iz Hessena 1-0, zatim su Berlinčani izgubili 0-2 od RB Leipziga, a u zaostalom dvoboju u Mainzu remizirali 1-1.

Predsjednik kluba Dirk Zingler istaknuo je da se nešto poput ispada Bjelice protiv Sanéa ne bi smjelo dogoditi. To je također sankcionirano u skladu s tim kao dio Hrvatova ugovora. Zingler je dodao da ne očekuje rani otkaz, jer Bjelica je na dužnosti tek od kraja studenoga. Tu je dužnost preuzeo nakon prijevremenog umirovljenja Ursa Fischera.

Ipak, Bjelica je i dalje pod sportskim pritiskom zbog situacije na tablici uoči utakmice protiv Wolfsburga. Dva trenera se poznaju dugo. Bjelica i Niko Kovač, također 52-godišnjak, svojedobno su igrali zajedno u hrvatskoj reprezentaciji - posljednji put na Europskom prvenstvu 2004. kada su Vatreni remizirali s Francuskom 2-2. Sada igraju jedni protiv drugih i za vlastitu budućnost. Konkretno, za Bjelicu bi se stvari mogle zaoštriti ako bi mu momčad izgubila, unatoč prethodnim uvjeravanjima. Niki Kovaču i njegovu bratu Robertu također, smatra Die Zeit. (G)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinNiko KovačWolfsburgBundesliga

Ostale Vijesti