Bjelica poslao talentiranog napadača na kaljenje u Istru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 08:21

Najveća želja ovogodišnjeg prijelaznog roka mladog trenera Ivana Preleca.

Nesreća ovog 22-godišnjeg Metkovca je ta šta je konkurencija u napadu Dinama zaista velika, a budući da Nenad Bjelica preferira igru sa jednim isturenim napadačem, minutaža bi mu, pretpostavljamo, bila jako malena. Na poziciji centralnog napadača trener Dinama ima Brunu Petkovića, Marija Gavranovića i Komena Andrića, pa je bilo jasno kako će za mladog napadača, a i za oba kluba koji sudjeluju u ovom transferu, biti dobro da se ova posudba ostvari.

Ćuže će sigurno biti velika uzdanica mladog trenera Istre Ivana Preleca, koja je za razliku od prošle sezone ostala bez jednog od svojih najopasnijih napadača, a riječ je o Ramonu Mierezu.

S druge strane, treba napomenuti kako je bivši napadač Vatrenih Nikola Kalinić svojevremeno isto odradio jednu posudbu u pulskom prvoligašu, te bi se mladi Metkovac po uzoru na svojeg nešto starijeg kolegu napadača iz Solina mogao naučiti mnogočemu u narednih godinu dana.

Za kraj treba izdvojiti kako Istra u svojim redovima nema puno ofenzivnih igrača koji su, poput mladog Ćužea, spremni jednim potezom riješiti utakmicu te je ova posudba (bez mogućnosti otkupa ugovora) odlična za obje strane uključene u transfer.

Treba nadodati kako je osim Ćuže Dinamo odlučio ustupiti Nevena Đuraseka novom prvoligašu Varaždinu. Đurasek je središnji veznjak koji se u svoj rodni grad vraća na jednogodišnju posudbu, a treba izdvojiti kako je za usluge ovog veznjaka bila zainteresirana Rijeka, ali se transfer u konačnici ipak nije realizirao. Ukupno je u HNL-u Đurasek skupio 18 nastupa, a posudba u njegov matični klub odlična je mogućnost dokazivanja na prvoligaškoj sceni budući da je praktički sigurno da će ovaj vrijedni veznjak izboriti veliku minutažu pod vodstvom Borimira Perkovića.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nenad BjelicaDinamo ZagrebMario ĆužeNeven ĐurasekGRK Varaždin

Ostale Vijesti