Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bjelica pred početak nove sezone: "Dinamo je pokazao moć, s predsjednikom Sakaljem se čujem, ali ne svaki dan"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.07.22. | 14:16

Dva dana pred početak nove sezone Nenad Bjelica je održao konferenciju za medije.

Nakon Ante Čačića svoju konferenciju za medije danas je održao i Nenad Bjelica koji je najavio početak nove sezone HNL-a koju Osijek otvara na domaćem terenu protiv Gorice, u subotu u 19 sati.

Osječki strateg krenuo je s rezimeom priprema...

"Radili smo na poboljšanju kondicije, taktike i tehnike, a na treningu smo težili svemu što nas je krasilo prethodne sezone. Naravno da želimo biti bolji. Podigli smo intenzitet treninga što su igrači dobro podnijeli. U nekim utakmicama smo bili umorni, ali smo uspijevali pobijediti. U svakoj pripremnoj utakmici naglasak je na uigravanju momčadi i isprobavanju postava kako bi kasnije mogli izabrati pravi sustav", rekao je Bjelica, a onda se osvrnuo na svojeg sljedećeg suparnika:

"Nema ugodnog protivnika. Ti ga možeš napraviti još neugodnijim ako nisi pravi. Siguran sam da će moja momčad biti na pravom nivou. Kad smo osvježili ekipu i dali im daha bolje su izgledali trkački te ako budemo na maksimumu šanse za pobjedu su nam velike".

Po čemu je Osijek bolji u odnosu na prošlu sezonu?

"Odradili smo kompletne pripreme sa svih osam igrača koji su došli u zimu te su svi fizički na visokom nivou. Nije to još kako sam zamislio, ali tek smo na početku sezone. Na svakoj poziciji imamo dva ili tri igrača te smo zbog svega toga optimistični", rekao je i usporedio Diona Drenu Belju i Ramona Mirezera: "Beljo je drugi prototip napadača u odnosnu na Ramona, možda najsličniji Topčagiću. Ima smisao za igru i s njime se može surađivati. Vjerujem da će s njime naša igra biti kvalitetnija".

Osijek će i ove sezone igrati na dva fronta.

"Imamo širi kadar i takav će i ostati ako uđemo u grupnu fazu Konferencijske lige. Prioritet je svaku sljedeću pobijediti, prvo se fokusirati na Goricu, a onda ćemo vidjeti s kojih 11 ćemo ići u Kazahstan. Ne razmišljam na način da smo fokusirani na Europu, a da je HNL u drugom planu. U prvenstvu se želimo isto pokazati. Vjerujem u svakog pojedinačno, a na igračima je da iskoriste svoju šansu da pomognu momčadi, bilo da se radilo o Kupu, Konferencijskoj ligi ili prvenstvu".

Kakva je konkurencija u ligi?

"Dinamo je pokazao moć koju pokazuje godinama u dovođenju igrača. Neću reći ništa novo ako kažem da su najveći favoriti. Hajduk je sačuvao momčad uz minimalne promjene. Sigurno da će uz Dinamo Hajduk biti najveći konkurent za titulu. Mislim da možemo pomrsiti račune u borbi za titulu. Zadržali smo momčad i tu smo negdje s Rijekom koja je imala dosta izmjena. Rijeka ima tradiciju i dobar gard, uz dobru atmosferu na stadionu gdje nije lako igrati. Gorica će također moći bilo koga ugroziti".

Tko se istaknuo na pripremama?

"Teško mi je reći. Ne volim izdvajati pojedince. Brlek je odradio kvalitetne pripreme, ali svi su napravili dobar posao. Janjić, Bakić, Zebec, Barišić i drugi su pokazali da se na njih može računati, isto kao i starosjedioci koji su odradili pripreme bez pogovora. Ne bih nikoga posebno izdvajao. Primjerice, Mile koji je najiskusniji nije preskočio niti jednu vježbu i bio je primjer svima ostalima. I ovi najiskusniji su dali sve od sebe i mladima su bili vodilja. Zadovoljan sam sve u svemu".

Ponude za Osijekove igrače, tvrdi Bjelica za kraj, stižu svakodnevno.

"Vidjet ćemo za sto ćemo se odlučiti. Meni u ovom trenutku odgovara da nema konkretnih transfera jer mi trebaju igrači, ali o imenima ne bih. Bit ćemo spremni u slučaju nečijeg odlaska"

Cijelu konferenciju za medije na kojoj je sudjelovao i kapetan Mile Škorić pogledajte OVDJE.

(R.V.)


Tagovi

Nenad BjelicaNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti