Bjelica postavio ultimatum Feneru, ponuđena mu je i izbornička pozicija

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 08:40

Zna točno što želi i od toga ne odustaje.

Naime, turski Sabah javlja kako su pregovori zapeli zbog trenerovog izistiranja da potpiše trogodišnji ugovor, dok mu sada oni nude sljedeće: Prvo mora pobijediti u narednih pet od devet utakmica koje su još ostale na rasporedu u ovoj sezoni, zatim se aktivira klauzula za sljedeću sezonu, a po njezinom kraju, ukoliko uprava bude zadovoljna rezultatom, se može aktivirati klauzula po kojoj će hrvatski stručnjak potpisati trogodišnji ugovor. Komplicirano, čak malo i previše.

Nadalje, isti medij prenosi kako je Bjelica „dobio krila“ iz razloga što se za njim interesira Nogometni savez Azerbajdžana, trenutno 114. reprezentacije po FIFA-inoj ljestvici.

Kvaliteta igrača sigurno ne bi bila jednaka onoj kakvu će imati na raspolaganju ukoliko postane novi trener Fenera, ali mu zato u Azerbajdžanu nude milijun i pol eura godišnje što je definitivno nešto čemu se ne može tek tako reći ne, naročito što „obujam posla“ nije ni izbliza velik kao kada bi se odlučio za klupu turskog velikana.

U Feneru bi pak zarađivao oko dva milijuna eura godišnje, s tim da su mu Turci pripremili razne bonuse: Ako osvoji Kup – 200 tisuća eura, ako se uspije plasirati u Europu – 100 tisuća eura i za kraj ako dogodine uspije stići do naslova prvaka, smješi mu se velikih 500 tisuća eura bonusa.

Zanimljivo, po pitanju Bjeličinog odlaska u Tursku javio se i Stjepan Tomas. U razgovoru za SK, Tomas je istaknuo kako zna da je bivši trener Dinama jedan od kandidata, ali nije uvjeren da će upravo on uistinu sjesti na klupu nekadašnjeg njegovog bivšeg kluba:

"Čuo sam se s Bjelicom i on je kontaktirao dva puta s predsjednikom kluba. No, predsjednik puše na hladno i nije siguran je li Bjelica trener za taj klub pa je ponudio takav ugovor. Ne može Bjelica napraviti puno u nekoliko utakmica jer ne bi dobio priliku sastaviti i složiti ekipu u tako kratko vrijeme", rekao je Tomas u SK-ovom podcastu, nakon čega je zaključio:

"On tako nešto neće sigurno prihvatiti. Predsjednik mora reći da mu vjeruje ili ne. Bez toga nema napretka."

Bilo kako bilo, Bjelica još nije ni potpisao za Fener, a sve ovo već sada liči na pravu tursku sapunicu...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Nenad BjelicaFenerbahçeazerbajdžanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti