Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bjelica: On misli da gol ne vrijedi ako nisu rašlje Hiroš: Svi smo mi tu negdje, samo je Topčagić iznad svih

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 15:42

Osječani su u dobrom raspoloženju najavili Kup utakmicu protiv Slaven Belupa koja je na rasporedu sutra u 16 sati.

Nakon što se danas odigraju dvije Kup utakmice u kojima prvo Gorica dočekuje Istru 1961, a onda i Lokomotiva splitski Hajduk, ove srijede nas očekuju nove dvije utakmice četvrtfinala Kupa. Prvo će Osijek na Gradskom vrtu ugostiti Slaven Belupo, dok će se četvrtfinale Kupa zaključiti derbi okršajem Dinama i Rijeke na Maksimiru.

Sutrašnji ogled Osijeka i Slavena su najavili su trener Osijeka Nenad Bjelica i njegov ofenzivni veznjak i ovoljetno pojačanje Amer Hiroš.

„Kao što možete zamisliti, nakon jedne vrijedne pobjede ostvarene u zadnjim trenucima utakmice, atmosfera u momčadi je odlična. Svi igrači koji su nastupili će biti spremni i za sutra. Malenica je dobio udarac, ali je jučer trenirao, stoga vjerujem da će i on biti na raspolaganju. Ista situacija kao i pred utakmicu s Lokomotivom – veliki luksuz u izboru igrača. 26 spremnih igrača za utakmicu i znamo svi što nam utakmica donosi. Maksimalno smo fokusirani na nju i vjerujem da ćemo pokazati dobru igru i proći u sljedeće kolo“, rekao je Nenad Bjelica na otvaranju konferencije za medije.

„Ne smijemo minorizirati zasluge igrača koji su ušli na teren i koji su na kraju donijeli taj preokret. Kod drugog gola su sudjelovali Miloš i Daku, dok je Mierez svojim ulaskom unio živost. Imamo kvalitetan kadar i 23 igrača koji mogu biti standardni prvotimci. Protiv Slavena ćemo na teren poslati najspremnije i najbolje u ovom trenutku. Vidjet ćemo u kojem će omjeru biti promjena jer smo ušli u ritam od pet utakmica u dva tjedna“, dodao je Bjelica, osvrnuvši se kratko i na prošlu utakmicu protiv Lokomotive.

Nakon Bjelice, nekoliko riječi rekao je i Amer Hiroš kojeg su za početak pitali o spektakularnim golovima koje zabija posljednje vrijeme.

„Ne znam što da kažem. To je djelić sekunde. Može se dogoditi da uđe, ali i da ode preko“, za početak je rekao Hiroš, nakon čega se na sve nadovezao Bjelica:

On samo rašlje gađa. Ako lopta ne ode u rašlje, onda ne vrijedi njegov gol. Samo što sam ja njemu rekao u zadnje dvije utakmice, nekad treba samo gol pogoditi. Na takvim terenima je teško vratarima. Dakle, mora se gol pogoditi. Amer ima tu kvalitetu, ali on baš želi pauka srediti. Doduše, nekad treba prljavi gol zabiti, nekad neki odbitak. Ne mora se svaki vrtjeti po Eurosportu“, dodao je dobro raspoloženi Bjelica pa dodao.

„Možda da počneš gađati golmana“, započeo je Bjelica, na što se nadodao Hiroš:

„Da, možda odbije…“

„Ma ne to što odbije, nego ti gađaš golmana, a lopta ode u rašlje. Sad si gađao rašlje pa je otišla lopta u semafor“, nasmijao je okupljene trener Osijeka.

Amer Hiroš potom se osvrnuo na svoje suigrače, ali iako nije htio nikoga izdvajat, jedno ime je ipak morao naglasiti.

„ Što se tiče mene i moje pozicije, igram uglavnom lijevo, nekad iza napadača. Meni je svejedno, ja ću dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti koliko je to dobro ili loše. Što se tiče suigrača, ne bih nikog izdvajao… Možda samo Topčagića, on je ipak malo iznad svih ostalih. Mislim da malo više razumije igru od nas. Pravi igrač“, zaključio je Amer Hiroš.



Tagovi

Amer HirošNenad BjelicaOsijek

Ostale Vijesti