Filip Kos/PIXSELL
Filip Kos/PIXSELL

Bjelica i Oršić poput Redknappa i Kranjčara? Turci pišu o novom reunionu dvojice Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 17:08

Nogomet je ispisao i čudnije priče, pa tako možda ispiše i ovu, koja je u ovom času malo vjerojatna

Teško da postoji bolja 'ljubavna' priča u svijetu nogometa od one Nike Kranjčara i Harryja Redknappa. Engleski trener dove je hrvatskog reprezentativca na Otok, u Portsmouth, a onda ga je vukao sa sobom i u Tottenham i u QPR. A potkraj prošle godine su se čak pojavile glasine kako bi Redknapp mogao Kranjčara opozvati iz mirovine – jer ako bi netko to mogao, onda je to Harry – ali priča je na kraju ostala samo to – glasina. Redknapp i Kranjčar nisu imali novi reunion, ovog puta u South Walesu, ali i ovako su imali dugu zajedničku povijest, iako će Niko reći kako je to bio love-hate odnos.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Harry je sjajan trener u smislu da jako dobro zna prepoznati kvalitete igrača i znao je procijeniti kada nekome treba odmora. I u tome je bio jako dobar. No, s druge strane, kada ne igrate, kada vam ne daje minute, onda ne – nije nikako dobar“, komentirao je svojedobno Niko.

A sličan trenersko-igrački odnos mogli bi zabilježiti i Nenad Bjelica i Mislav Oršić. Naime, prema pisanju turskog Fotomaca, hrvatski trener bi rado doveo Oršića u redove Union Berlina.

„Špekulira se da bi hrvatski trener, koji bi trebao biti šef Union Berlina i sljedeće sezone, mogao ponovno transferirati svog bivšeg učenika Mislava Oršića“, stoji u tekstu koji je itekako klimava priča.

Naime, istina je da se Bjelica zaljubio u Oršićev nogomet tijekom zajedničke gaže u Dinamu i zbog toga ga je, uostalom, i doveo ljetos u redove Trabzona. Ali isto tako je istina i da ga niti jednom nije imao u svojoj momčadi jer je hrvatski ofenzivac na pripremama zaradio ozljedu križnih ligamenata koljena, zbog koje ni dan danas nema službeni nastup za turski klub.

Jasno da Oršić nije zaboravio igrati nogomet, ali tek se treba objelodaniti u kakvom je igračkom stanju nakon duge pauze i sigurno da će mu trebati nekolicina utakmica da 'vrati osjećaj' i za igru, teren, suigrače… Povrh toga, Union Berlin je dobro popunjen na njegovoj poziciji, stoga da redovito nepouzdane turske napise treba uzeti s velikom dozom skepse.

Ali opet, tko zna, nogomet je ispisao i čudnije priče, pa tako možda ispiše i ovu, koja je u ovom času malo vjerojatna…



Tagovi

BundesligaMislav OršićNenad BjelicaUnion BerlinTrabzonspor

Ostale Vijesti