Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bjelica, Asanović, Pletikosa i drugi poznati opraštaju se od Ćire: "Otišao je šef, najveći šarmer..."

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.02.23. | 13:14

Nižu se oproštaji za legendarnog Ćiru....

Od ranog jutra stižu oproštaji Ćiri sa svih strana. Prelaze odavno i hrvatsku granicu, ali ipak su najemotivniji oni domaći. Ćirini bivši igrači, suradnici, poznanici. Svi imaju nešto za reći tati. Njegova djeca teško prihvaćaju ovaj tužni rastanak. Među njima su i legende Aljoša Asanović, Stipe Pletikosa, Nenad Bjelica

Od Ćire se oprostila i njegova Škola nogometa Maksimir uz riječi: "Adio dragi naš Ćiro"


Nenad Bjelica nije imao pretjeranog igračkog kontakta s Blaževićem, ali mu je svejedno posvetio objavu na društvenim mrežama.

"Počivajte u miru, treneru!"


HNS je među mnogobrojnim objavama u jednoj napisao:

"Ime Ćire Blaževića samo po sebi zvuči gordo. I veliko. U svakom pogledu. Njegov bijeli šal i šeretski nakrivljena kapa francuskog policajca bili su i ostat će lajtmotiv vječnosti i besmrtnosti". Otišao je najveći šarmer hrvatskog nogometa.


Željko Kopić također se oprostio od Ćire uz rečenicu:

"Ćiro počivaj u miru."


Aljoša Asanović napisao je kratko uz zajendičku fotografiju:

"Otišao je moj ŠEF Rip..."


Od Ćire su se oprostili i brojni klubovi.

Hrvatski dragovoljac:

"S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je danas u 88. godini života zauvijek napustio veliki Miroslav Ćiro Blažević. Njegovo veliko trenersko umijeće, karizma, pristupačnost i vedar duh osvajali su navijače gdje god da je radio. Dragi Ćiro, hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo zahvaljujući tebi proživjeli. Hvala ti za osmijeh, veselje, trofeje. Hvala ti što si stvarao nogometnu povijest! Hvala ti što si Hrvatsku učinio ponosnom! Nikada te nećemo zaboraviti. Neka Ti je vječna slava i hvala! Hrvatski dragovoljac ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima!"

NK Osijek:

"Otišao je naš Ćiro. Hvala ti za trenutke koji ostaju za vječnost. Počivao u miru."

NK Rijeka:

„U 88. godini otišao je jedan od najvećih Miroslav Ćiro Blažević. Otišao je trener svih trenera koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri ostvario sjajne rezultate, a kao najveći uspjeh ističe se brončana medalja i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine do koje je stigao u ulozi izbornika Hrvatske. Ćiro je u svojoj dugogodišnjoj karijeri dio svoje igračke i trenerske karijere proveo u Rijeci. Ćiro je bio osebujna ličnost hrvatskog i jugoslavenskog nogometa koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, vrhunski trener i uglađeni gospodin“.

NK Varaždin:

„Trener svih trenera ostavio je veliki trag i u našem gradu, počivao u miru“

HNK Cibalia Vinkovci:

„Napustio nas je legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Počivao u miru Božjem“.

HNK Zadar:

„Treneru svih trenera, počivao u miru. HNK Zadar ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg legendarnog, velikog, Miroslava Ćire Blaževića“.



Tagovi

Ćiro BlaževićAljoša Asanović

Ostale Vijesti