NK Istra 1961
NK Istra 1961

Bjelanović predstavio prinove pa progovorio o Bakraru: “Dinamike prijelaznog roka su takve da je nezahvalno o njima pričati, no on je naš igrač”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 14:10

Predstavljeni su Sebastian Nebyla i Ivan Ćalušić

U utorak je na konferenciji za medije na stadionu Aldo Drosina u Puli sportski direktor Saša Bjelanović predstavio nove igrače Istre 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj put pred novinarima su bili Sebastian Nebyla i Ivan Ćalušić.

“Sebastian je mladi vezni igrač (2002.g.) koji nam je došao kao slobodan igrač. Radi se o jednom box-to-box zanimljivom veznom igraču, uklapa se u ono što je filozofija Istre, a to je dovoditi mlade, razvojno potencijalne igrače. Sebastian je član mladih reprezentacija svih uzrasta Slovačke, u novom ciklusu je već bio i kapetan mlade reprezentacije, u njemu vidimo jednu dugoročnu priču, a na njemu je da pokaže sve svoje kvalitete”, predstavio je Bjelanović Nebylu.

“Ivana Ćalušića možda malo bolje znate jer je iz Hrvatske, također vezni obrambeni igrač, koji može popuniti više pozicija. Prije svega igrač s jako dobrim kvalitetama, kako ljudskim, tako i igračkim. Imao je iza sebe jednu tešku ozljedu, mi smo tu da ga vratimo na razinu na kojoj je bio, i još i poboljšamo”, dodao je Bjelanović o Ćalušiću te obojici poželio puno sreće i puno sportskih uspjeha zajedno s nogometnim klubom, dakako.

“Vjerujem da me većina ne znate tako da ću se odmah na početku predstaviti; ja sam Sebastian Nebyla, imam 21 godinu i dolazim iz Slovačke. U svojoj karijeri igrao sam za U21 reprezentaciju Slovačke. Moji prvi utisci su odlični, svi igrači i članovi stožera su me lijepo dočekali, moja djevojka i ja smo pronašli stan koji nam se sviđa u gradu i sve se dobro posložilo. Popratio sam hrvatsku ligu i naravno, gledao utakmice hrvatske reprezentacije, jako mi se sviđa način igre. Nadam se da ćemo imati vrlo uspješnu sezonu”, rekao je Sebastian Nebyla.

“Sretan sam što sam došao u Istru. Ekipa je stvarno super, spoj smo mladih i starijih, zasad sve super ide. Grad nisam još uspio istražiti, ali ima vremena za to. Treninzi su na dobrom nivou i radujem se prvim utakmicama, trenera znam ih Hajduka i mogu reći samo riječi hvale za njega. Nadam se da je ova teška ozljeda iza mene i da će sve ići u dobrom smjeru, i kao što je Nebyla rekao, nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu, ako ne i bolju nego prošlu”, zaključio je Ivan Ćalušić.

Naravno, novinari nisu propustili pitatu Bjelanovića o ostanku Bakrara, odnosno propalim pregovorima s Dinamom oko prelaska alžirskog napadača:

“Da, kao što ste vidjeli, Bakrar se vratio i početi će trenirati s Istrom, naš je igrač, ima još dvije godine ugovora. Dinamike prijelaznog roka su takve da je nezahvalno o njima pričati. Bio je jako blizu prelaska u Dinamo, nije se ostvarilo I to je to, jedino to mogu reći na tu temu”, kazao je Bjelanović.

Što se tiče dolazaka, spominjali su se Nigerijci…

“U procesu smo ishodovanja viza, vidjet ćemo ih kada dođu, potencijal smo im prepeoznali, no moramo još spoznati je li to - to. No, to su mladi igrači, a ne pojačanja. Prijelazni rok se nije još odblokirao do kraja, svi još važu opcije, mi sve pratimo i znat ćemo reagirati. Naravno, moramo se prilagođavati našim financijskim gabaritima. Na nekim pozicijama smo i izbirljivi”.

Matthaus?

“S njim imamo situaciju da bi možda htio promijeniti sredinu jer ima nekakvih ponuda za njega, no klub će odlučiti o njegovoj sudbini jer je pod ugovorom”.

Zeleno-žuti u ponedjeljak idu na petodnevne pripreme u Čatež. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićSebastian NebylaIvan ĆalušićMounsef BakrarLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti