Bizarni splet okolnosti: Odlaskom Terryja Hrvat postaje najdugovječniji igrač u Chelseaju!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.07.17. | 19:00

Nije doduše pozitivna priča...

Znate li tko je odlaskom Johna Terryja najdugovječniji igrač pod ugovorom s Chelseajem?

Gary Cahill?

Cesar Azpilicueta?

David Luiz, ako mu uračunamo prvu inkarnaciju na Stamford Bridgeu?

Svi ti odgovori bili bi netočni. Naime, igrač koji je najduže pod ugovorom s aktualnim prvakom Engleske od ove sezone je – Matej Delač! „Zaboravljeni“ hrvatski vratar već broji osmu godinu otkako je tog ljeta 2009. godine u društvu stručnog stožera londonskog velikana stigao iz zaprešićkog Intera kako bi potpisao petogodišnji ugovor. Tada se sve činilo idiličnim; trener vratara Christopher Lollichon izjavio je kako „nije dugo trebalo nagovoriti čelnike da ulože u njegovo dovođenje s obzirom na potencijal“, a klub ga je poslao na posudbu do kraja te sezone u Zaprešić, kako bi se kao 17 godina stekao još iskustva i završio školu u gradu gdje se njegova obitelj skrasila po odlasku u izbjeglištvo iz Bosne i Hercegovine.

Međutim, to je ujedno bio i početak njegove profesionalne noćne more, pošto je od te posudbe prošlo još njih osam, a prosječno bi se u istom klubu zadržao svega po jednu sezonu, negdje čak i manje. Nosio je u ovih osam godina dresove Vitessea, Čeških Budejovica, Vitorie Guimaraes, Vojvodine, Sarajeva (u dva navrata), Arlesa i zadnje Mouscrona, ali ta stalna selidba ostavila je traga na njegovom talentu. S vremenom bi jedine vijesti koje su dolazile o njemu bile one o nevjerojatnim gafovima, koji nisu bili toliko rijetki. Za Chelsea je odigrao tek jedan jedini susret, i to u prijateljskoj utakmici protiv ljubljanske Olimpije u ljeto 2014. godine.

Njemu dogodine ističe ugovor na Stamford Bridgeu koji gotovo sigurno neće produživati, što su i iz samog kluba najavili. Nevjerojatnom zvuči činjenica da Delač u kolovozu puni tek 25 godina, što znači da su najbolje vratarske godine tek ispred njega. Doduše, to podrazumijeva da ste one formativne odradili kako treba, a ne lutajući od svlačionice do svlačionice…

(Foto: Action Images)


Tagovi

Matej DelačJohn Terry

Ostale Vijesti