Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši vratar Hajduka nakon godinu dana u Finskoj ima novi klub, karijeru nastavlja u klubu za kojeg je igrao Rivaldo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 08:18

U novom klubu dočekat će ga dva Hrvata, ali i Temu Abdukholikov

Marin Ljubić nakon godinu dana u finskom Lahtiju ponovno mijenja sredinu. Bivši vratar Hajduka sad je dogovorio suradnju s Bunyodkorom iz Taškenta, klubom čije je boje nekoć branio legendarni Brazilac Rivaldo i čije su redove nedavno pojačala dva Hrvata Toni Jović i Frane Čirjak, ali i još jedan uzbekistanski nogometaš koji je svojevremeno trčao travnjacima HNL-a – Temu Abdukholikov.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ljubić je s novim klubom dogovorio suradnju do kraja kalendarske godine, a ključan čovjek u njegovom dolasku bio je trener Ivan Bubalo koji je prije svega sedam dana sjeo na klupu peterostrukog prvaka Uzbekistana.

Prije terceta Jović-Čirjak-Ljubić, jedini hrvatski nogometaš koji je igrao za Bunyodkor bio je Jurica Buljat (2016.-2017.), a uvjerljivo najveći i najpoznatiji nogometaš koji je nosio dres Bunyodkora legendarni Brazilac Rivaldo koji je u Uzbekistanu proveo dvije godine (2008.-2010.). Prije prelaska u Uzbekistan Rivaldo je igrao za AEK, Olypiacos, Cruzeiro, Milan, Deportivo, Palmeiras i Corinthians, s tim da je najbolje dana svoje karijere proveo u Barceloni čiji je član bio od 1997. do 2002. godine.

Ljubiću će Bunyodkor biti ukupno sedmi klub u karijeri, a osim Hajduk i Lahtija, branio je još za Istanbulspor, Muru, NK Val i Primorac 1929.

Ukupno je u HNL-u upisao 12 nastupa, a posljednji mu je bio u prosincu 2020. kad je tada Dambrauskasova Gorica na Poljudu slavila s 4-2. Trener Hajduka na tom ogledu bio je Toni Golem, donedavni trener Rudeša.

Spomenimo još kako je Ljubić u Lahtiju bio jedan od najboljih pojedinaca momčadi, a u 17 nastupa u Veikkausliiga je pet puta mrežu sačuvao netaknutom. Prije Ljubića Lahti su napustili Luka Šimunović te Leon Kreković koji sada kao slobodni igrači traže novi angažman.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin LjubićZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti