Bivši vozač relija blizu klupe europskog velikana

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.05.19. | 12:10

Povratak nogometu nekad najveće trenerske nade.

Portugalac je blizu potpisa za Marseille i povratka na klupu nakon dvije godine pauze.

Andre Villas-Boas bio je najveća trenerska nada, sa samo 33 godine s Portom je osvojio Europsku ligu i pred njim je bio zvjezdani put.

Nakon uspjeha s portugalskim gigantom prelazi u Chelsea, ali je opstao samo jednu sezonu, kao i u Tottenhamu slijedeće godine.

Međutim, stara slava mu je omogućila transfer u Zenit i plaću od 8,5 milijuna eura po sezoni. U Rusiji se zadržao dvije sezone i klubu donio tri trofeja. Nakon uspjeha na krajnjem europskom istoku, nije mogao odoljeti kineskim novcima te prelazi u Shanghai SIGP za preko 12 milijuna eura po sezoni.

Nakon samo jedne kineske sezone odbija produžiti ugovor i sa samo 39 godina donosi nevjerojatnu odluku te uzima pauzu od nogometa. U tom razdoblju bavi se svojom drugom ljubavi automobilizmom te sudjeluje na Dakar Rallyju 2018, kao suvozač u Toyota Hiluxu. No, utrku nije završio zbog nesreće na četvrtoj etapi i ozljede leđa.

Prema pisanju engleskog Telegrapha, klupu OM-a bi trebao napustiti Rudi Garcia, a Portugalac je najozbiljniji kandidat za upražnjeno mjesto te su pregovori s 41-godišnjakom već počeli.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Andre Villas-BoasRudi Garcia

Ostale Vijesti