ALEXANDROS AVRAMIDIS/Action images
ALEXANDROS AVRAMIDIS/Action images

Bivši trener PAOK-a: Čolak nije uspio jer se psihički nije pomirio s pritiskom da igra u velikom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 16:21

Njegov primjer je dokaz koliko je teško nositi dres PAOK-a. Da biste odjenuli dres PAOK-a, nije dovoljno biti dobar igrač, morate imati šampionski karakter. Mentalitet prvaka. Na terenu moraš biti pravi ratnik

Abel Ferreira, portugalski trener na privremenom radu u Brazilu (Palmeiras), dao je veliki intervju za grčke medije, u kojem se osvrnuo i igre Antonija Mirka Čolaka u PAOK-u. Naime, bivšeg napadača Rijeke u Grčku je doveo upravo Ferreira, koji je u to vrijeme vodio grčkog velikana iz Soluna.

Klupu je naslijedio od Razvana Lucescu, koji je s PAOK-om osvojio prvu duplu krunu u povijesti kluba, a sukladno tome i od 42-godišnjeg Portugalca bila su visoka očekivanja. Pogotovo kada se zna da su ga Grci Bragi platili 2,5 milijuna eura.

S obzirom na ozlijede ključnih igrača i odlazak ponajboljeg napadača, Ferreira je u Čolaku vidio spasonosno rješenje, no pritom se prevario, jer se ovaj u Solunu nije naigrao, a ni na zabijao golova, kako se to od njega očekivalo. Sada je Ferreira za grčke medije priznao da se Čolak jednostavno nije snašao u velikom klubu poput PAOK-a.

„Čolak je bio igrač koji je u Hrvatskoj zabio 15 golova. Osim toga, bio je hrvatski reprezentativac i s dobrim pedigreom je došao u Grčku. No, ovdje se nije dokazao i njegov primjer je dokaz koliko je teško nositi dres PAOK-a. Da biste odjenuli dres PAOK-a, nije dovoljno biti dobar igrač, morate imati šampionski karakter. Mentalitet prvaka. Na terenu moraš biti pravi ratnik. A Čolak se nije tako brzo prilagodio momčadi, a očekivanja su od njega bila velika. Mislim da se nije psihički pomirio s pritiskom i činjenicom da igra u momčadi velikoj kao PAOK“, poručio je bivši trener PAOK-a.

Podsjetimo, bivši topnik Rijeke za PAOK je odigrao samo 16 utakmica i pritom zabio tek jedan pogodak. S obzirom na te brojke, ali i činjenicu da je plaćen tri milijuna eura, brzo se našao na udaru u kritika, a nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u klubu, napustio je Solun i uputio se na sjever, prema Švedskoj.

Trenutno igra za Malmö, gdje je u 10 utakmica jednom poentirao. Inače, tamo je na posudbi, jer je i dalje službeno igrač PAOK-a, i vidjet ćemo kakva će biti njegova sudbina.


Tagovi

Antonio-Mirko ČolakPAOKMalmöHNK Rijeka

Ostale Vijesti