Emica Elvedji/PIXSELL
Emica Elvedji/PIXSELL

Bivši trener Hajduka i Tomić favoriti za preuzimanje klupe Rapida

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 13.11.21. | 19:46

Dinamov protivnik iz Europske lige ostao je nedavno bez trenera, a Hrvati su želja bečkog kluba

Nakon poraza od Dinama na Maksimiru s 3:1 bečki Rapid odlučio se na smjenu trenera. Tako su glavnog krivca u rezultatima pronašli u Dietmaru Kühbaueru koji je dobio otkaz na poziciji glavnog trenera. Vodio je Rapid tri godine u 141 utakmici.

Bečki klub sada je u potrazi za novim stručnjakom, a prema austrijskom Kronen Zeitungu dvije najveće želje uprave Rapida su Hrvati.

Prema pisanju austrijskog medija na listi želja su trenutni trener Rijeke Goran Tomić te bivši trener Hajduka Damir Burić. Proteklih dana su kružila austrijska imena kao potencijalni nasljednici Kühbauera, a tu su se spominjali Markus Schopp, Werner Gregoritsch i Ferdinand Feldhofer. Čini se da od njih neće biti ništa jer je sportski direktor Zoran Barišić bacio oko na Hrvate.

Goran Tomić je igrao u austrijskom Salzburgu četiri sezone, a trenutno s Rijekom ima ugovor do ljeta i postavlja se pitanje bi li ga Austrijanci mogli ukrasti klubu s Kvarnera. Tomić s Rijekom igra atraktivno i trenutno su prvi na tablici s 30 bodova, koliko ima i Osijek, ali Riječani imaju bolju gol razliku.

57-godišnji Damir Burić spominje se kao drugi kandidat za klupu, a hrvatskoj javnosti poznat je kao trener Hajduka u dva mandata. U austrijskom nogometu je poznat po vođenju Admire Wacker, a vodio je i njemački Greuther Fürth te je bez kluba od kraja travnja.


Tagovi

Goran TomićDamir Burić ŠoltaDamir Burić

Ostale Vijesti