REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Bivši trener Ajaxa opleo po Mislintatu: Htio je dovesti osam sjajnih igrača, ali Nijemac je rekao – ne!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 11:15

Hrvatski trojac nije spominjao...

Nakon sjajne prošle sezone na klupi Sparte Rotterdam, nizozemski strateg Maurice Steijn ovog je ljeta dobio poziv da postane glavni trener Ajaxa. Naravno, taj se poziv ne odbija, Ajax nije klub koji zove dvaput, ali samo 11 utakmica kasnije, 50-godišnji strateg iz Den Haga postao je bivši na klupi Kopljanika.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ajax je očajno ušao u sezonu, a prvi je danak lošim rezultatima, kako to obično i biva, platio glavni trener. No, kad je već Steijn otišao, klupko se raspetljalo, a onda se ispostavilo kako nije samo on najveći krivac za sve ono loše što se događalo u kultnom nizozemskom klubu u početku sezone, već i da dobar dio krivice, ako ne i najveći, snosi sportski direktor Sven Mislintat.

Nijemac je iz Ajaxa ispraćen na sporedni izlaz, otkrivene su određene malverzacije u njegovim poslovima, a otkako je otišao iz kluba, od njega – ni traga ni glasa. Gdje je i što radi, malotko u ovom trenutku zna.

No, zna se gdje je Steijn. On ovih dana aktivno traži novi angažman, a u razgovoru za nizozemski Telegraaf osvrnuo se na svoju kratku i neuspješnu avanturu u Ajaxu. Prije nego što je došao u klub, prezentirano mu je bilo jedno, da bi onda po dolasku shvatio kako njegova uloga u stvaranju nove momčadi Ajaxa ipak neće biti tako velika.

U razgovoru za ranije navedeni nizozemski medij, Steijn je nabrajao osam igrača koje je on htio dovesti u klub. Mislintat? On je osam puta ponovio ne. I onda napravio po svome.

Noa Lang, Nicolás Tagliafico, Justin Kluivert, Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Vangelis Pavlidis, Isco i Joshua Zirkzee igrači su koje je Maurice Steijn ovog ljeta htio dovesti u Ajax. Kao što mnogi znaju, nijedan od njih u konačnici nije preselio u Amsterdam. I većina njih ove sezone igra izvrsno, a pogotovo to vrijedi za Langa (PSV), Isca (Betis) te Zirkzeea (Bologna).

O trojici Hrvata, Josipu Šutalu, Borni Sosi i Jakovu Mediću, Steijn, nije pričao. Barem ne javno. A možda i bolje da je tako. Njima sigurno ovih pola godine nije bilo lako, ali je dobra stvar što se Ajax posljednje vrijeme malo stabilizirao te da u drugi dio sezone ulaze na sasvim pristojnom petom mjestu. Daleko je to od vrha, ali kad se sjetimo di su bili, ovo peto mjesto djeluje kao PSV-ovih 16 pobjeda u 16 utakmica.

U svakom slučaju, proć će još neko vrijeme prije nego što Kopljanici uspiju zaboraviti na ovako katastrofalnu polusezonu. Ova sezona je već sada za njih izgubljena, budući prvak Nizozemske se zna, ali zato europski put nastavljaju u Konferencijskoj ligi gdje ih očekuju utakmice protiv Bodø/Glimta. O odlasku do kraja trenutno nitko ne priča, ali ako su svu lošu sreću ispucali u prvom dijelu sezone te im se i malo ždrijeb osmjehne... Poslije kiše uvijek dolazi sunce, zar ne?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sven MislintatAjaxJosip ŠutaloJakov MedićBorna SosaEredivisie

Ostale Vijesti