Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši topnik Hajduka uz bok Neymaru u borbi za Zlatu kopačku, najbolji od hrvatskih igrača je Marko Livaja

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.02.23. | 20:03

Dosad je postigao 16 pogodaka.

Napadač Pafosa i nekadašnji član Hajduka, Jairo, trenutno je, uz Neymara, najbolje plasirani Brazilac u borbi za Zlatnu kopačku!

Jairo je ove sezone postigao 16 pogodaka u Prvoj ciparskoj ligi, trenutno je vodeći strijelac iste, a njegov prvi pratitelj, Apollonov napadač Pittas, poentirao je čak sedam puta manje od nekadašnjeg topnika Bijelih.

30-godišnji napadač se sa 24 boda smjestio na deveto mjesto gdje su zajedno s njim Krollis (Spezia), Onuachu (Southamopton), Nkunku (RB Leipzig), Moffi (Nice), Lookman (Atalanta), Vetlesen (Bodo/Glimt), Lautaro Martinez (Inter), Rashford (Manchester United) i Embolo (Monaco).

Trenutno je vodeći u utrci za Zlatnu kopačku napadač Manchester Cityja Erling Braut Haaland kojem je 25 pogodaka osiguralo 50 bodova, a iza njega su Pellegrino (Bodo/Glimt) s 37.5 bodova te Osimhen (Napoli) i Kane (Tottenham) sa 34 boda.

Najbolje plasirani hrvatski nogometaš je Marko Livaja koji je postigao 14 pogodaka, čime je skupio 21, isto koliko ih imaju Pisarskij (Orenburg), Promes (Spartak Moskva), Nicoaescu (Beitar Jerusalem), Saeter (Rosenborg), Zahavi (Maccabi Tel Aviv), Beglarishvili (Levadia), Jenssen (Antwerp), Cuypers (Gent) i Miovski (Aberdeen).

Najviše pogodaka ove sezone postigao je Uzbekistanac Bobur Abdikholikov (trenutno bez kluba), ali budući da je koeficijent bjeloruske lige minimalnih 1.0, on se trenutno nalazi na sedmom mjestu zajedno s Füllkrugom (Werder) i Mbappeom (PSG). (rv)

Kompletni poredak u borbi za Zlatnu kopačku pronađite OVDJE


Tagovi

JairoZlatna kopačkaErling HaalandPafosHajduk

Ostale Vijesti