Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Bivši topnik Hajduka nakon dva i pol mjeseca Slovenije se vraća kući

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 08:26

O odlaska iz Hajduka postao je prava ptica selica

Prije pet godina malotko je vjerovao da bi, još uvijek tad s teškom ozljedom koljena, Marko Futacs mogao biti ozbiljno pojačanje, ali sezonu 2016./17. u Hajduku je završio kao najbolji strijelac HNL-a. Stigao je u Hajduk tada s pedigreom nekadašnjeg mađarskog talenta, ali ozljede su preusmjerile njegovu karijeru, U Hajduk je bio dvije godine, a rastao se nakon sukoba s navijačima i lošijeg izdanja u drugoj sezoni od onog što smo gledali na početku.

Nakon odlaska bio je bez kluba pola godine, a onda je postao prava ptica selica mijenjajući sredine uglavnom po domovini. Posljednji angažman imao je u Sloveniji gdje je branio boje ljubljanske Olimpije. Dres Zmajčeka nosio je samo dva i pol mjeseca, a stigao je u najavi kao veliko pojačanje u napadu. U šest nastupa zabio je tek jedan gol, a to nije zadovoljilo ni klub, ni njega pa je došlo do raskida suradnje.

Ovog puta nije dugo bio bez kluba, a novi posao je našao kod kuće. Njegov novi klub je mađaraski MTK iz Budimpešte, njegovog rodnog grada, a ugovor je potpisao do kraja sezone pa se može kazati da nam najavljuje tako na ljeto novu promjenu. MTK je nakon prvog dijela sezone na pretposljednjem mjestu mađarskog prvenstva.


Tagovi

Marko FutacsMTK BudimpeštaOlimpija LjubljanaHajduk

Ostale Vijesti