Bivši stoper Hajduka danas potpisuje za Rijeku, glavni igrač Aberdeena zatražio transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.08.19. | 08:41

Za jedne odlične, a za druge katastrofalne vijesti uoči utakmice trećeg pretkola Europske lige.

Šimić je rođeni Splićanin koji je svoju karijeru započeo u Hajduku. Na zimu 2017. njegov talent su spazili iz Sampdorije pa su ga Talijanu doveli za 1,5 milijuna eura. U Liguriji se nije pretjerano naigrao pa je u međuvremenu poslan na dvije posudbe, prvo u Empoli, a zatim i SPAL, Pokazao je Šimić u oba navrata, odnosno u obje posudbe kako se radi o zanimljivom stoperu odličnih fizičkih proporcija, ali po povratku u Sampdoriju postalo je jasno kako ovaj mladić svoje mjesto u sastavu nema te kako je promjena sredine nužna ukoliko želi biti standardan.

Nadalje, ono o čemu se pisalo posljednjih dana je interes Rijeke za Erosom Grezdom. Krilni napadač Glasgow Rangersa ovog je ljeta postao višak u svojem klubu te su se pojavile informacije u albnanskim medijima kako su Rijeka, Hajduk i Osijek zainteresirani za dovođenjem ovog odličnog 24-godišnjaka iz Đakovice, ali kako javljaju SN Rijeka u ovom trenutku po pitanju tog transfera ne radi apsolutno ništa.

Kada je riječ o gostima iz Škotske, treba reći kako se oni nalaze u ozbiljnim problemima. Britanski mediji navode kako je glavni igrač i prvi stoper momčadi Scott McKenna zatražio transfer te je upitno hoćemo li ga gledati u naredne dvije utakmice protiv Riječana. 22-godišnji branič u dresu Aberdeena skupio je 83 nastupa u svim utakmicama, a svojevremeno ga je Daily Record proglasio jednim od najperspektivnijih stopera na Otoku.

Prošlog ljeta Aberdeen je odbio ponude Celtica, Aston Ville, QPR-a i Notthingam Foresta za kapetana svoje momčadi, ali kako sada stvari stoje sva četiri kluba su i dalje zainteresirana za njegovo dovođenje te je i više nego izvjesno da bi stasiti stoper najkasnije od četvrtka (tada u Premier ligi završava prijelazni rok) mogao biti novi član nekoga od prethodno navedene četvorke.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

AberdeenRijekaLorenco Šimićtransferi

Ostale Vijesti