INTS KALNINS/Action Images
INTS KALNINS/Action Images

Bivši slovenski reprezentativac je ovog ljeta bio blizu Rijeke, a sad karijeru nastavlja u Australiji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 08:17

Igrao je za Inter, Bolognu, Granadu, Nantes, a u novom klubu će da dočekati Luštica i Diamanti.

Bivši slovenski reprezentativac, Rene Krhin, karijeru nastavlja u australskom prvoligašu Western Unionu. 31-godišnji veznjak odlazi put Australije kao slobodan igrač budući da je od srpnja ove godine bez angažmana nakon što mu je istekao ugovor u španjolskom Castellonu s kojim nije uspio izboriti ostanak u La Ligi 2.

Krhin je u mladosti bio igrač za kojeg su svi vjerovali da će biti najbolji slovenski nogometaš i okosnica slovenske reprezentacije. Iako je ostvario zavidnu karijeru te u karijeri igrao za klubove poput Intera, Bologne, Granade i Nantesa, Krhin ipak nije ostvario sve ono što je sportska javnost u susjedstvu očekivala od njega.

Zanimljivo, Krhin je ovog ljeta navodno bio veoma blizu potpisa za Rijeku. Slovenac je trebao biti zamjena za Stjepana Lončara koji je za 2.5 milijuna eura otišao u Ferencvaroš, ali su na kraju u klubu ipak odlučili dovesti igrače poput Selahija i Stanića.

Posljednji angažman 31-godišnji središnji veznjak imao je u španjolskom drugoligašu Castellonu. Preciznije, danas trećeligašu, jer ni Krhin ni Soriano nisu uspjeli pomoći treneru Segiju Escobaru koji se vratio u 'svoj' klub nakon što je završio sezonu sa Šibenikom, ali njegova spasilačka misija u konačnici je bila neuspješna.

Kako je Castellon ispao u treći rang španjolskog nogometa, jasno je kako su se u klubu dogodile velike promjene. Naime, čak 20 igrača je ovog ljeta napustilo klub, tim da su za samo dvojicu dobili 'kakvu – takvu' odštetu (Fidalgo, 1 milijun eura – America; Diez, 200 tisuća eura, Tenerife).

Prošlu sezonu je Western Union završio na 10. mjestu australske A lige, a poslije Sydney FC-a i Macarthura imaju treću najstariju momčad lige (25.4 godina).



Tagovi

Rene KrhinSlovenska nogometna reprezentacijaAustralijaaustralska nogometna liga

Ostale Vijesti