CHRIS RADBURN/Action Images
CHRIS RADBURN/Action Images

Bivši reprezentativac BiH potpisao za engleskog drugoligaša, na stolu je imao ponudu iz HNL-a

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.07.21. | 13:52

Svojevremeno je nosio dres Borussije Dortmund, a nogometno ime izgradio na Otoku.

Ono o čemu se već neko vrijeme pisalo, sad je postalo službeno: Mario Vrančić novi je igrač Stoke Cityja.

Vrančić je nogometnu karijeru započeo u Njemačkoj, a jednu je sezonu proveo u drugoj momčadi BVB-a. Igrao je kasnije za Paderborn i Darmstadt 98, da bi onda u ljeto 2017. godine za 750 tisuća eura preselio u redove Kanarinaca.

U Norwichu je Vrančić bio standardan prvotimac, čak i one jedne sezone koju su odradili u Premier ligi. Doduše, tad je više u igru ulazio s klupe, a jedini pogodak postigao je u remiju protiv Tottenhama na domaćem terenu (2:2). Zabio je Vrančić za vodstvo svoje momčadi u 10. minuti na asistenciju Emiliana Bundije, danas igrača Aston Ville, a Pijetlovi su do boda došli tek u 83. minuti kad je s bijele točke precizan bio Harry Kane.

Za Norwich je ukupno odigrao 134 utakmice, skupio je 17 pogodaka i 15 asistencija, a zanimljivo je da je prije nego li se priključio Stokeu umalo završio u HNL-u.

Naime, Vrančića je u svojim redovima htjela Rijeka, a to je i sam igrač.

„Imao sam ponuda iz Mađarske, Fehervara, potom Rijeke, Derbyja, Middlesbrougha, ali sam se na kraju odlučio za Stoke City. Što da kažem, nego zadovoljan sam. Stoke je veliki klub. Top!“, riječi su bivšeg reprezentativca BiH za Dnevni avaz.


Tagovi

Mario VrančićNorwich CityStoke CityHNK Rijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti