Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši pomoćnik Zlatka Dalića i HNL ikona po treći put preuzeo Diva iz predgrađa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 14:37

Pred njim je jako težak zadatak.

Borimir Perković je novi/stari trener Inter Zaprešića, potvrđeno je na društvenim mrežama Diva iz predgrađa.

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri Perković je igrao za Inker Zaprešić, Rijeku, Osijek, Slaven Belupo i Zagreb, a u elitnom razredu hrvatskog nogometa skupio je 239 nastupa i 46 pogodaka.

Trenersku karijeru započeo je u Interu, da bi onda na nakon dvije godine u Zaprešiću 2010. godine otišao put Saudijske Arabije gdje je dvije godine radio kao asistent današnjeg hrvatskog izbornika Zlatka Dalića u Al-Faisalyju.

Potom se opet nakratko vratio u Zaprešić, ali to nije dugo potrajalo jer je od 2014. do 2017. godine asistirao Zlatku Daliću u Al-Ainu.

Nakon toga Perković je dvije godine vodio Šibenik. Prvu sezonu okončao je na sedmom mjestu, dok je je druge sezone izgubio od Istre 1961 u kvalifikacijama za 1. HNL nakon čega je dva dana kasnije dogovorio raskid suradnje s klubom.

Posljednji trenerski angažman imao je u Varaždinu, a smijenjen je nakon samo 99 dana. Nakon njega su na klupi današnjeg drugoligaša sjedili još Luka Bonačić, Samir Toplak i Zoran Kastel, dok je novi trener Varaždina od ovog ljeta bivši Vatreni Mario Carević.

Inter je u ovom trenutku posljednja momčad 2. HNL. Prošle sezone ih je od ispadanja u 3. HNL spasio legendarni Ilija Lončarević, da bi se najpoznatiji brk hrvatskog nogometa nakon toga povukao u zasluženu mirovinu. Novi trener postao je Mirko Labrović koji je na klupama Šibenika i Solina bilježio sjajne rezultate, ali nakon tri poraza u prva tri kola bez da je njegova momčad zabila pogodak uprava kluba mu se odlučila zahvaliti na suradnji.


Tagovi

Borimir PerkovićInter Zaprešić2. HNL2.HNLHNL

Ostale Vijesti