MARTIN ROSE/Action Images
MARTIN ROSE/Action Images

Bivši pomoćnik Slavena Bilić više nije trener Borussije Dortmund, ali ipak ostaje u klubu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 13:38

Potpisao je nobi četverogodišnji ugovor.

Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund, službeno je potvrđeno na klupskim web stranicama.

Nekadašnji pomoćnik Slavena Bilića (Bešiktaš, West Ham) obnašao je funkciju prvog trenera njemačkog velikana od prosinca prošle godine. Iako njegovi rezultati nisu bili loši, Terzić je na vlastiti zahtjev odlučio napustiti trenersku klupu BVB-a.

Ipak, on neće otići iz kluba, već je danas potpisao novi četverogodišnji ugovor s BVB-om. Počevši od danas, Terzić će biti novi tehnički direktor kluba, dok će ga na klupi zamijeniti Marco Rose koji je sve dogovorio s klubom prije početka Eura.

Terzić je 199 dana bio prvi trener BVB-a, a u tom je periodu skupio 20 pobjeda, četiri remija i osam poraz. Posebno je impresivna BVB bila u završnici sezone kad su nanizali osam pobjeda, a uspjeli su osvojiti i DFB kup svladavši u finalu RB Leipzig rezultatom 4:1.

Pod njegovim vodstvo BVB je uglavnom igrala u formaciji 4-2-3-1, a da je on jedan od onih trenera koji igra 'na gol više' vidi se i po tome da je u 32 utakmice njegova momčad postigla 74 pogotka, a primila 42.

Terziću je ovo bio prvi samostalni trenerski posao, a prije povratka u BVB, gdje je u počecima karijere radio kao skaut i pomoćni trener u mlađim kategorijama, bio je i jedan od asistenata Slavenu Biliću za vrijeme dok je bivši hrvatski izbornik vodio Bešiktaš i West Ham.


Tagovi

Edin TerzićBorussia DortmundBorussia Dortmund 2Borussia Dortmund IIBundesligaSlaven Bilić

Ostale Vijesti