Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši ofenzivac Hajduka jedva je pobjegao iz Ukrajine, a sad je uspio raskinuti suradnju s klubom

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 06.03.22. | 09:41

U klub je stigao u ljeto 2020. godine, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Rumunjskoj.

Ivan Pešić više nije član ukrajinskog prvoligaša Vorskle Poltave, objavili su iz kluba na društvenim mrežama.

29-godišnji krilni napadač rodom iz Šibenika je od 2006. do 2012. godine bio član mlađih uzrasta Hajduka, da bi onda kao slobodan igrač preselio u Austriju Klagenfurt. Tamo se zadržao godinu dana, nakon čega je uslijedio povratak u Lijepu našu gdje je igrao za Zadar, RNK Split i Hajduk, a ukupno je skupio 108 nastupa i devet pogodaka u 1. HNL.

Iz Hajduka je otišao u Dinamo, onaj iz Bukurešta, a igrao je još za Shakhter i Kayser u Kazahstanu te Volonturi u Rumunjskoj. Ove sezone je za Vorsklu skupio 15 prvoligaških nastupa, a s klubom je uspio dogovoriti sporazumni raskid.

 Prije svega 10-ak dana u razgovoru za Dalmatinski portal izjavio je kako je na ulicama kaotična situacija te da se osjeća velika napetost, a nedavno je u javnost izašla informacija da je hrvatski premijer Andrej Plenković najzaslužniji zašto su Pešić i njegovih 10 suigrača uspjeli napustiti Ukrajinu. Sve to je u razgovoru za CNN potvrdio 20-godišnji Amilcar Djau Codjovi koji je ove sezone za Vorsklu odigrao sedam prvenstvenih utakmica i postigao jedan pogodak.

Osim Pešića, ove sezone je boje Vorskle branio i David Puclin, ali on do daljnjeg ostaje dio kluba.


Tagovi

Ivan PešićDavid PuclinVorsklaUkrajinaHrvatska

Ostale Vijesti