EXPA/ laPresse/ Marco Alpozzir
EXPA/ laPresse/ Marco Alpozzir

Bivši napadač Lokomotive na putu u La Ligu, platit će ga oko 3 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 13:38

Zabijao je velikoj četvorci u HNL-u, a sad će se okušati protiv Reala, Barce, Seville i drugih

Broji se sitno do spuštanja zavjese na transfere u svim jačim ligama pa se panično dovršavaju poslovi dovođenja i prodaja ove zime. Do ponoći traje prijelazni rok u Ligama petice, a klubovi dovršavaju zadnje pregovore.

Jedan od onih koji bi se trebao realizirati zadnjeg dana prijelaznog roka je posao između Ferencvaroša i Granade. Naime, španjolski klub želi u svojim redovima bivšeg napadača Lokomotive Myrtu Uzunija. Kako javlja španjolski AS, transfer bi trebao biti realiziran danas, a Granada bi na račun Mađara uplatila oko 3 milijuna eura. Opisuju ga kao standardnog reprezentativca Albanije koji je s Ferencvarošom igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Prije dvije godine on i današnji desni bek Hajduka Gergo Lovrencsics golovima su donijeli pobjedu protiv zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka kad se igralo na jednu utakmicu zbog pandemije. Zabio je Uzuni u toj utakmici i autogol koji je kasnije ispravio golom za pobjedu, a u grupnoj fazi je zabio Juventusu. Nije to bila jedina utakmica u kojoj je zabijao Dinamu jer je tresao mrežu Modrih i u HNL-u, ali ne samo njima već svima od velike četvorke dok je nosio dres Lokomotive. Za klub s Kajzerice nastupao je 60 puta i zabio 20 golova što mu je donijelo transfer od 1.8 milijuna u mađarskog velikana.

Prije HNL-a igrao je u rodnoj Albaniji gdje je branio boje Lacija, Apolonije i Tomori Berata.

Prema pisanju uglednog AS-a, osim njega, zainteresirana je Granada i za urugvajskog napadača Matiasa Areza. Ovaj 19-godišnji biser urugvajskog nogometa ima ponude i iz MLS-a, a trenutno nosi dres River Platea iz Montevidea. Njega je francuski L'Equipe izabrao među 50 talenata do 20 godina.

Granada je trenutno na 14. mjestu u La Ligi s 24 boda i želi ove sezone zadržati poziciju u najvišem rangu španjolskog nogometa.


Tagovi

FerencvarosLokomotiva ZagrebMyrto UzuniGranada

Ostale Vijesti