Bivši napadač Juventusa jučer proslavio naslov s Bocom, a danas potpisao za američkog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 07:58

Neočekivan potez Argentinca talijanskih korijena…

Ovaj omaleni 23-godišnjak koji igra na mjestu središnjeg napadača karijeru je započeo u kultnoj Boci Juniors, a prvi transfer kojeg je napravio dogodio se u ljeto 2015. kada je za 3,5 milijuna eura stigao u redove talijanskog giganta Juventusa na jednogodišnju posudbu.

Iako su od njega očekivali velike stvari, debi u dresu Stare dame nije dočeka, a cijeli svoj boravak u Italiji proveo je igrajući za mladu momčad.

Juve u konačnici nije iskoristio mogućnost da za dodatnih 3,5 milijuna eura otkupi njegov ugovor pa se tako nakon godinu dana provedenih u Europi mladi Vadala vraća u matičnu Bocu.

U narednim godinama brzonogi napadač više je vremena proveo na posudbama nego u svojem matičnom klubu, a osim dva prethodno navedena kluba igrao je još za CA Union, Universidad Concepción iz Čilea i Deportes Tolimau iz Kolumbije.

Ovog se siječnja vratio u Bocu s kojom je u konačnici došao do naslova prvaka u dramatičnoj završnici prvenstva gdje je River, koji je do posljednjeg kola bio vodeća momčad prvenstva, kiksao, a Boca prihvatila ponuđeno te na kultnoj La Bomboneri svladala Gimnasia La Platu koju s klupe vodi legendarni Diego Armando Maradona.

Za filmsko osvajanje naslova u jednoj od onih zemalja gdje je nogomet najvažnija glavna (ne sporedna) stvar na svijetu najzaslužniji je još jedan bivši član Juventusa, a riječ je o El Apacheu Carlosu Tevezu koji je zabio jedni pogodak na utakmici u 72. minuti susreta.

Dodajemo za kraj kako je mladi Vadala u svoju novu momčad stigao kao slobodan igrač, a  potpisao je i zanimljiv ugovor u trajanju od osam mjeseci.

(foto:Official Instagram Guido Vadala)

 


Tagovi

Guido VadalaJuventusBoca JuniorsMLSCharlotte Independence

Ostale Vijesti