Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši napadač Dinama i Rijeke karijeru nastavlja u BiH premijerligašu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 15:32

Bio je hit igrač europskih utakmica, a na Rujevici su imali velika očekivanja…

Bivši napadač Dinama i Rijeke Matej Jelić karijeru nastavlja u Radnički iz Bijeljine, javlja SportSport.ba.

Jelić je prve nogometne korake napravio u Belišću, a s 18 godina prelazi u zagrebački Dinamo. Nakon Maksimira put ga vodi prema Kajzerici, a istekom ugovora prelazi u Lučko. Poslije toga je imao epizode u Karlovcu i Rudešu gdje dobrim partijama dolazi do prvog inozemnog transfera u slovačku Žilinu.

U Slovačkoj je ovaj 30-godišnji napadač doživio zlatno doba svoje karijere, nakon čega ga je uslijed sjajnih partija, između ostalog titula najboljeg strijelca lige, za 800 tisuća eura otkupio bečki Rapid, a tamo je tek uslijedila prava rapsodija. Tek što je došao, Jelić je u osam utakmica kvalifikacija za Europsku ligu zabio čak sedam golova i dodao dvije asistencije. Ovaj 'one man show' i to tek po dolasku u klub, bio je glavni okidač sjajne sezone Rapida, koji se preko Glentorana, Vorskle, Dacije i Athletic Bilbaa plasirao u grupnu fazu Europske lige. Tamo je Jelić dodao još jedan pogodak, i to u pobjedi protiv Dinamo Minska. U konkurenciji njih, Villarreala i Viktorije Plzen, Rapid se plasirao u nokaut fazu, no tamo je Valencia bila prejaka.

Nakon dvije godine u glavnom gradu Austrije Jelić stiže na posudbu u Rijeku, no na Rujevici se nije proslavio odigravši samo 12 utakmica te upisavši tek dva gola. Potom je uslijedila slična sezona u Slaven Belupu nakon koje se Jelić odlučio na transfer u drugu Poljsku ligu u Termalicu Nieciecza KS.

No, prošlog ljeta Jelić je raskinuo ugovor s poljacima te je od tad bez kluba i u Bjeljinu stiže besplatno.


Tagovi

Zimski prijelazni rokMatej Jelić

Ostale Vijesti