Bivši mini Vatreni o posljednjem Euru: Često razmišljam kako bi izgledalo da nas je vodio netko drugi

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 11:22

Bivši reprezentativac prisjetio se posljednjeg nastupa mlade reprezentacije na Euru.

Mlada hrvatska reprezentacija se tek tri puta od osamostaljenja plasirala na završnicu najboljih momčadi Europe. Prvi put 2000. godine u Slovačku se plasirala generacija Pletikose, Tudora, Leke, Šokote, ali su skupinu završili na posljednjem mjestu uz samo jedan bod protiv Španjolske.

ODIGRAJ Francuska U21 - Hrvatska U21

Drugi put smo vidjeli završno natjecanje 2004. godine u Njemačkoj, s generacijom Srne, Babića, Kranjčara, Drpića, no, također smo ostvarili samo jedan neriješeni protiv Bjelorusije i ispali kao posljednje plasirana reprezentacija u skupini.

Treća sreća je ove godine, međutim sudeći prema jučerašnjoj utakmici isti scenarijo nam se piše. Nastavili smo niz od sedam utakmica bez pobjede, a s obzirom tko nas još čeka u skupini i kakvu smo igru prezentirali, teško da ćemo niz prekinuti.

U ekskluzivnom intervjuu za Germanijak, utakmicu prvog kola protiv Rumunja prokomentirao je Dino Drpić, član generacije iz 2004. godine koji se osvrnuo i na nastup svoje generacije u Njemačkoj.

„Utakmica definitivno nije bila dobra, ni u kojem smislu, falilo je svega volje, želje, kvalitete koju većina ovih momaka posjeduje. Jedino su Vlašić, u prvom poluvremenu, Šunjić i rano ozlijeđeni Brekalo bili na nivou, još bi dodao Bradarića, koji je nešto pokušavao i donio malo živosti“.

„Utakmicu je usmjerila nespretna i nesretna ruka Benkovića, kao i ozljeda Brekala par minuta nakon pogotka i od tud vjerojatno ta nesigurnost stoperskog para, koja je prenesena na ostatak ekipe“.

Koliko otežavaju put izgubljeni bodovi na startu, kako se to odražava na moral momčadi?

„Izgubljeni bodovi na startu svakako otežavaju situaciju, ali nema predaje, ni vremena za plakanje. Za dva dana je nova utakmica u čijoj pripremi je najvažniji psihološki aspekt, uz analizu svega što se dogodilo na ovoj utakmici. Igračima treba vratiti vjeru u sebe i svoje sposobnosti i na tome stručni stožer treba najviše raditi. Jednako bi ih bolio i poraz od 2:1, poraz je poraz, ali glavu gore“

„Dobra stvar je što rezultatski gore od ovoga ne može, a ni igrački i sad više nitko od njih ništa ne očekuje, a moje je mišljenje da protiv jačih uvijek igramo bolje i ako na psihološkom planu stožer odradi dobar posao još nas uvijek mogu iznenaditi. Naravno i ako svatko iz sebe izvuče maksimum, jedino tako. Držim im palčeve“

Vi ste bili u sličnoj situaciju, prvenstvo ste otvorili porazom od Srbije 3:2

„Istina i mi smo otvorili porazom, ali koliko se sjećam, nismo imali problem s pristupom, nego smo nakon što smo se vratili iz rezultatskog minusa od 0:2 primili glupi gol u samoj završnici i izgubili 3:2“.

Drugu utakmicu ste remizirali protiv Bjelorusije, ali ste u zadnjem kolu još imali priliku dohvatiti Olimpijadu.

„Da, u drugoj utakmici smo ispustili pobjedu kasnim golom Bjelorusa, ali smo u zadnjoj utakmicu imali priliku protiv Talijana dohvatiti Olimpijadu, no izgubili smo tijesno pogotkom De Rossia. Talijani su kasnije osvojili turnir pobijedivši Srbe u finalu“

„Imali smo odličnu generaciju i često razmišljam kako bi to naše natjecanje izgledalo da nas je vodio netko drugi, recimo Kuže“.

Što za mladog igrača znači nastup na ovakvom natjecanju? Duje Ćaleta-Car nije otišao jer mu je navodno klub zabranio igranje, jer turnir nije u FIFA terminu, no iz riječi izbornika se moglo pročitati nešto drugo.

„Nastup na ovakvom natjecanju mladom igraču bi trebao biti sve, bez obzira na činjenicu da je već bio član seniorske reprezentacije i čisto sumnjam da bi mu klub branio odlazak da je on na tome inzistirao. Duje, trebao si biti tamo“ zaključio je bivši hrvatski reprezentativac.

Razgovarao: Mario Nikolić

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dino DrpićEuropsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti