REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Bivši klub Slavena Bilića želi Amera Gojaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.05.22. | 10:01

Reprezentativac BiH odigrao je 201 utakmica za Dinamo, a Transfermarkt ga cijeni na 2,5 milijuna eura

Nogometna sezona je završena, igrači su na odmoru ili čekaju okupljanja svojih nacionalnih momčadi, no paralelno s tim odvija se i ‘mercato’, jer kao što je poznato, svi su na prodaju za pravu cijenu. Dinamo ima višak igrača kad uračunamo brojne posudbe, provjetrit će se maksimirska svlačionica ovog ljeta, a među onima za koje postoje konkretni upiti jest Amer Gojak (25). Bosanskohercegovačkog reprezentativca, naime, prema pisanju Sportskih novosti, želi West Bromwich Albion, bivši klub Slavena Bilića za kojeg je igrao i Filip Krovinović, a koji se ove sezone nije uspio vratiti u Premier ligu, zauzeo je 10. mjesto u Championshipu, koji broji 24 kluba.

Gojak je standardni reprezentativac svoje zemlje (29 nastupa, četiri pogotka) I ne bi imao problema s dobivanjem radne dozvole. Ugovor s klubom iz Maksimira ističe mu 15. lipnja 2023. godine, Transfermarkt ga cijeni na 2,5 milijuna eura, a pretprošlo ljeto, kad je biođ posuđen Torinu s pravom prvokupa, otkupna cijena bila je 6 milijuna eura. No, danas bi ga Dinamo vjerojatno pustio za manje od dva milijuna. Odigrao je Gojak nedavno u Šibeniku 200. utakmicu u plavom dresu, prošle sezone imao status igrača u rotaciji, no pitat će se nešto i novog trenera i sportskog direktora, dok oni ne budu potvrđeni neće nijedan igrač nikud iz Maksimira.

Ono što je sigurno, Gojaka u lipnju s BiH očekuju nadmetanja Lige nacija s Finskom (4.6.), Rumunjskom (7.6.), Crnom Gorom (11.6.) i uzvrat s Finskom (14.6.). Tada bi tek dobio ljetni odmor, na klupske pripreme se vjerojatno ne bi vraćao do 1. srpnja, kao ni ostali reprezentativci.



Tagovi

Amer GojakGNK DinamoDinamo ZagrebWBAChampionship

Ostale Vijesti