Jaime Valdez-USA TODAY Sports
Jaime Valdez-USA TODAY Sports

Bivši klub Lamparda, Pirla i Ville stigao do svojeg prvog MLS-a, Župarić ostao kratak (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 07:17

Drama u posljednjoj utakmici sezone.

New York City osvojio je svoj prvi naslov prvaka MLS-a, elitnog ranga američkog (pravog) nogometa. 'Građani' su do pobjede stigli nakon što su poveli u 41. minuti preko Castellanosa, držali prednost sve do četvrte minute sudačke nadoknade kada se ukazao Mora i zabio za domaće Portland Timberse. U produžecima nije bilo pogodaka, a NY City je do pobjede stigao nakon boljeg raspucavanja penala.

New York City je osnovan 2013. nakon što je Manchester City sklopio suradnju s slavnim baseballskim klubom New York Yankiesima. Od 2015. godine dio su MLS-a, a u svjetlo-plavom dresu igrali su i europski nogometni velikani poput Davida Ville, Andrea Pirla i Franka Lamparda.

Član šampionske momčadi bio je i bivši igrač Rijeke Heber, no sinoć nije ulazio u igru. Za Portland Timberse svih 120 minuta odigrao je još jedan bivši igrač Rijeke, Dario Župarič.

Portlandu je ovo bilo treće finale, 2015. osvojili su titulu, a 2018. i 2021. ostali kratki.

Utakmica je kasnila zbog urušavanja velikog balona u obliku MLS pehara. Građane je u vodstvo doveo prvi topnik lige Valentin Castellanos pogotkom glavom u 41. minuti utakmice (VIDEO). Prilikom slavlja navijači Portlanda projektilom u obliku boce pogodili su New Yorkovog igrača Jesusa Medinu, srećom, sve je prošlo dobro, utakmica se nastavila bez ozbiljnih posljedica (VIDEO).

NY City držao je minimalnu prednost sve do četvrte minute sudačke nadoknade. Portland je u nastavku bio bolja momčad, napadali su na krilima argentinskog playmakera Sebastiana Blanca kojem je ovo bilo treće finale MLS-a s Timbersima. Felipe Mora uspio je zabiti nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju (VIDEO) i izboriti produžetke.

I u produžecima su domaćini bili bolji, no Johnson je branio odlično, a onda je skinuo i dva udarca igračima Portlanda i donio svojem klubu povijesni naslov.

Raspucavanje penala možete pogledati OVDJE.



Tagovi

New York CityMLSPortland TimbersMLS PlayoffHeberDario Župarić

Ostale Vijesti