Bivši kapetani Dinama i Hajduka uskoro slobodni, hoće li se vratiti u HNL?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 10:49

Klubovi im neće produljiti ugovore, a povratak u Lijepu našu djeluje kao najrealnija opcija.

Spomenuti dvojac ostavio je veliki trag u HNL-u, a posljednjih nekoliko godina se nalaze u inozemstvu gdje su nastojali izgraditi svoje igračke karijere.

Milović je karijeru započeo u Splitu, a u zimu 2012. godine prelazi u Hajduk kao slobodan igrč. Nakon četiri godine provedene na Poljudu, Milović odlazi u kineski Chongqing Dangdai Lifan gdje se zadržao dvije godine.

Proljetni dio sezone 17./18. proveo je na posudbi u Gradskom vrtu, a tog istog ljeta, nakon što mu je istekao ugovor s Kinezima, odlazi u belgijski Oostende kao slobodan igrač čiji je član i danas.

31-godišnji Splićanin, iako je ove sezone bio jedan od najstandardnijih igrača belgijskog prvoligaša, za 15-ak dana postaje slobodan igrač, a iako se u medijima ne spominje gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru, u ovom trenutku povratak u HNL djeluje kao jako realna opcija.

Slična priča je i kod srebrnog Vatrenog, Josipa Pivarića.

Bivši kapetan zagrebačkog Dinama čiji će pogodak Arsenalu u pobjedi na Maksimiru zauvijek ostati upisan u zlatne knjige klupske povijesti, od ljeta 2017. godine je član također jednog Dinama, ali ovog je puta riječ o onom kijevskom.

31-godišnjak koji je upisao 26 nastupa za Vatrene ove se sezone nije naigrao u Kijevu, a iako ga je klub u vlasništvu Igora Surkisa prije tri godine doveo za dva milijuna eura, prema svemu sudeći njegova ukrajinska avantura došla je do svojeg kraja.

Jedno vrijeme spominjao se povratak u zagrebački Dinamo, ali sam igrač je izjavio kako ga nitko nije kontaktirao po tom pitanju, a da on nije jedan od onih ljudi koji će „kucati na vrata i nuditi se drugima“.

S druge strane, Pivarićev sa sobom nosi dozu iskustva i istinski profesionalizam, a ukoliko ga neki od klubova iz HNL-a uspije dovesti u svoje redove, biti će to akvizicija s kojom će teško pogriješiti.

Kada je riječ o njegovom povratku, valja naglasiti kako si njegove usluge može priuštiti samo „šačica“ klubova, a upito je je li im on u ovom trenutku potreban.

Naime, Dinamo na njegovom mjestu ima Leovca i Moubandjea, a po potrebi to mjesto mogu pokriti i talentirani dvojac Gvardiol i Đira.

Nadalje, odlazak u Hajduk u svakom slučaju ne djeluje kao nešto realno, a povrh svega valja naglasiti kako na njegovom mjestu Tudor ima mladog Čolinu i po potrebi Dolčeka.

Osijek je na mjestu lijevog beka dosta deficitaran te se u ovom trenutku taj transfer nekako čini i najlogičnijim. Ista stvar je i kod Riječana, ali valja istaknuti kako je upitno jesu li Riječani u mogućnosti ponuditi Pivariću primanja u rangu njegove kvalitete.

Bilo kako bilo, ovaj dvojac će uskoro postati dio plejade igrača koji su bez angažmana. HNL djeluje kao realna opcija, ali nikakvih konkretnih informacije oko njihovog potencijalnog povratka zasada nema.

Još nije ni počeo, a prijelazni rok već sada je itekako zanimljiv…

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Goran MilovićJosip PivarićtransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti