REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Bivši izbornik Španjolske otvoren za pregovore ako Conte ode

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 12:28

Želi povratak u klupski nogomet, a nema ništa ni protiv Premier lige

Bivši trener Barcelonei izbornik Španjolske Luis Enrique bio bi otvoren za razgovore s Tottenham Hotspurom ako se klub raziđe s Antoniom Conteom, piše The Times.

Luis Enrique je bez posla od prosinca, kada je najavljen njegov odlazak s mjesta izbornika La Roje nakon poraza na jedanaesterce od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva. Zainteresiran je za prelazak u Premier ligu i želio bi brz povratak u klupski nogomet ako bi mu “pravi posao” bio dostupan.

Tottenham se pripremao za život nakon Contea, a sve strane sada očekuju da Talijan krene dalje. Conteov ugovor istječe na ljeto i iako postoji opcija produljenja za još jednu godinu, nema apetita s obje strane da se to učini, tvrdi Times.

Luis Enrique je omiljena opcija za Tottenhamova nogometnog direktora Fabija Paraticija i ispunio bi mnoge uvjete koje Daniel Levy, predsjednik kluba traži, uključujući predanost napadačkom nogometu i povijest u promicanju mladih igrača. Također, postoji uvjerenje da bi Luis Enrique mogao imati dovoljno pedigrea i osobnosti da uvjeri Harryja Kanea da potpiše novi ugovor, a Spursi su još uvijek optimistični da će napadač Tri lava ostati.

Luis Enrique igrao je za Barcelonu od 1996. do 2004., a preuzeo ju je kao trener 2014. Vodio je Katalonce do uzastopnih naslova La Lige i nadgledao osvajanje Lige prvaka kao dio nevjerojatnog Treblea 2015., s Lionelom Messijem, Luisom Suárezom i Neymarom koji su postigli 122 gola. Dok je vodio Španjolsku, Luis Enrique dosljedno je pokazivao vjeru u mladost. Gavi i Pedri blistali su tijekom njegova mandata, dok su igrači poput Sergija Ramosa, 36-godišnjeg braniča, bili gurnuti u stranu.

Levy će nadgledati imenovanje Conteovog nasljednika i mogao bi biti uvjeren daje Luis Enrique “taj”. Paraticijeve skautske sposobnosti vrlo su cijenjene, čak i ako je njegova budućnost neizvjesna, a klub očekuje rezultat njegove žalbe na 30-mjesečnu suspenziju u sljedećih nekoliko tjedana. Paratici je suspendiran od strane Talijanskog nogometnog saveza zbog njegove uloge u najnovijem financijskom skandalu u Juventusu.

Conteova situacija bila je opasna nakon što je Tottenham prošlog tjedna odšepao iz Lige prvaka od AC Milana, nakon čega je priznao da bi mogao dobiti otkaz prije kraja sezone. Ali ugodna pobjeda nad Nottingham Forestom u Premier ligi u subotu, u kombinaciji s Manchester Unitedom i Liverpoolom koji su izgubili bodove, ponudila je sigurnost da čak i ranjeni Spursi, pod umornim Conteom, mogu završiti među prva četiri.

Pobjeda je dala klubu više vremena da razmotri svoje mogućnosti prije nego što pristupi kandidatima za nove trenere. Povratak Mauricija Pochettina, koji je vodio više od pet godina i doveo Tottenham do finala Lige prvaka, ostaje primamljiva mogućnost koja bi odmah ujedinila klub i navijače. Vjeruje se da je Pochettino zainteresiran, ali u klubu postoji nervoza oko povratka Argentincu.

Tottenham želi biti oprezan dok Conte želi ne pokvariti odnose s klubom prije nego što ode, ne samo zato što se osjeća iznimno zahvalnim za način na koji su ga podržavali tijekom ovih nekoliko iznimno teških mjeseci. Trojica Conteovih bliskih prijatelja umrla su prije nego što je operacija uklanjanja žučnog mjehura u veljači zahtijevala da se 53-godišnjak vrati u Italiju na mjesec dana.

Conte bi se želio za stalno vratiti u Italiju kako bi bio bliže svojoj obitelji, a na ljeto neće nedostajati opcija, jer su njegove dionice u domovini jednako visoke kao i prije. Juventus, Inter Milano, Milan i Roma mogli bi tražiti novog trenera na kraju sezone. (G)



Tagovi

Luis EnriqueTottenhamAntonio ConteDaniel LevyFabio Paratici

Ostale Vijesti