Screenshot
Screenshot

Bivši igrač Panathinaikosa i Olympiacosa koji je posljednji angažman imao u Šerifu na probi u Osijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 10:31

Skupio je 15 nastupa za U21 reprezentaciju Grčke, a ako zadovolji bit će doveden kao svojevrsna zamjena za Milu Škorića.

Grčki stoper Stefanos Evangelou posljednja tri dana trenira s Bijelo-plavima koji su se uoči nastavka sezone odlučili otići na 'mini pripreme' u mađarski Felcsút gdje su odigrali i jednu prijateljsku utakmicu protiv Tiszakécskea (0:0).

„On je tu s nama već dva dana. Definitivno nije riječ o nekom nepoznatom igraču, imamo dobre informacije o njemu. Prvi dojam je pozitivan za nas, ali imamo još nekoliko treninga za odraditi pa ćemo onda vidjeti što ćemo i kako dalje“, kratko je poručio trener Osijeka Borimir Perković nakon jučer odigrane prijateljske utakmice.

„On igra na poziciji stopera, a to je ono što nam nedostaje odlaskom kapetana Škorića. Sačekat ćemo još dan-dva pa ćemo onda donijeti konačnu odluku“, zaključio je Perković.

Evangelou je prve nogometne korake napravio u Panioniosu, igrao je još za Panathinaikos, Olympiacos, PAS Gianninu pa opet Panionios prije nego li je 2020. otišao u poljski Gornik. Tamo se zadržao godinu dana, a posljednje dvije i pol godine bio je član Šerifa. Bivši U21 reprezentativac Grčke je ove sezone odigrao tek sedam utakmica pa je tako stožeru najvažnije utvrditi njegovu fizičku pripremljenost budući da mu životopis sam po sebi sugerira da ima određenu igračku kvalitetu.

Hoće li s njim Bijelo-plavi potpisati ugovor još uvijek se ne zna, a u slučaju da Perković digne 'palac gore', onda će Evangelou, nakon Savvasa (Hajduk), Kyriakosa Papadopoulosa (Lokomotiva), Dimitriosa Papadopoulosa (Dinamo) , Diamantakosa (Hajduk), Christopoulosa (Slaven Belupo) i Mavriasa (Rijeka) postati sedmi grčki nogometaš u HNL-u.



Tagovi

Osijek

Ostale Vijesti