Bivši igrač Lokosa i Intera zabio za naslov prvaka, čestitali mu Tomečak i Lovren

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.12.18. | 18:19

Prvi naslov prvaka nakon 17 godina.

Marko Šimić ime je koje ne izaziva puno pažnje u hrvatskom nogometu, ali u indonezijskom on je veliki hit. Napadač koji će u siječnju napuniti 31 godinu igra u Indoneziji gdje je svoj klub Persija Jakartu doveo do prvog naslova nacionalnog prvaka nakon dugih 17 godina posta.

Nekadašnji igrač Lokomotive, gdje je proveo godinu i pol dana od ljeta 2009. godine do veljače 2011. bio je dvostruki strijelac u posljednjem kolu za svoj klub, čime je osigurao 2-1 pobjedu protiv Mitre Kukar i 11. sveukupno naslov za Persiju sa bodom prednosti pred drugoplasiranim PSM Makassarom.

Zabio je Hrvat prvo iz jednaesterca u 17. minuti, da bi drugi postigao glavom u 59. pred 70 tisuća navijača na svom stadionu.

Šimić je potekao u omladinskom pogonu NK Zagreba odakle se prije 11 i pol godina otisnuo u ruski Khimki. Tamo se nije zadržao, a općenito je kroz karijeru bio 'ptica selica'. Osim Lokomotive, u Hrvatskoj je igrao još za Sesvete i Inter Zaprešić, a igrao je još u latvijskom Daugavpilsu, mađarskim Vasasu i Ferencvarosu, slovenskoj Muri, poljskom Belchatowu, talijanskom Pordenoneu te u nekoliko kineskih klubova prije nego je zaigrao za malezijski Negeri Sembilan odakle je prošlog prosinca stigao u Persiju.

Šimić je s ova dva pogotka došao do brojke od 18 u cijelom prvenstvu, čime je zauzeo treće mjesto na ljestvici strijelaca iza Srbina, Aleksandra Rakića sa 21 golom i Brazilca, Davida da Silve s golom manje.

Na ovom naslovu putem Instagrama čestitali su mu i nekadašnji nogometaši Dinama, Ivan Tomečak i Dejan Lovren.

„Čestitke... lagano kao pero“, napisao je Lovren, dok je Tomečak dodao: „Bravo čestitam“.

 

 

 

 

(Foto: screenshot/youtube)


Tagovi

Marko ŠimićIvan TomečakDejan LovrenInter Zaprešić

Ostale Vijesti