Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Bivši igrač Liverpoola i Cityja: "Više je utjecaja imao Klopp na Liverpool, nego Guardiola na City"

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.11.23. | 17:00

Nepopularno mišljenje...

Pep Guardiola i Jürgen Klopp dva su ponajbolja trenera Premiershipa, a u prošlosti su i jedan i drugi javno iskazivali poštovanje za ovog drugog. Dvojac se čak složio kako će popiti čašu vina jednom kada okončaju svoje trenerske karijere.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A tko je od njih imao veći utjecaj na svoju momčad, predmet ej brojnih rasprava iako je, gledano strogo po broju trofeja, Španjolac u osjetnoj prednosti.

No, bivši veznjak Liverpoola i Cityja Didi Hamman smatra kako je Klopp taj koji je odradio veći posao.

„City je bio momčad predodređena za trofeje kada je Pep stigao u klub, on je došao kako bi osvojio Ligu prvaka i prošle sezone je uspio u tome. No City je prije njegovog dolaska osvojio FA Cup i Premier ligu, a Pep je naslijedio momčad u kojoj su već stanovali Kompany, David Silva, De Bruyne, Agüero… Klasni igrači su već bili u klubu, pa ako to usporedite s momčadi kakva je dočekala Kloppa, onda usporedba nije niti približno ista. Jürgen je naslijedio znatno slabiju momčad i uspio ono što se čekalo 30 godina – osvojio Premier ligu“, istaknuo je Hamman, pa zaključio:

„Klopp je osvojio i Ligu prvaka, stoga se ne bih složio da je Pep više utjecao na City nego Klopp na Liverpool. Mislim da je situacija obrnuta“.



Tagovi

Jurgen KloppPep GuardiolaDietmar HamannLiverpoolManchester City

Ostale Vijesti