EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Bivši igrač Istre mijenja srpskog reprezentativca u poljskom prvaku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.05.21. | 14:45

Nijemac s najviše nastupa u HNL-u mogao bi se pridružiti bivšem kapetanu Hajduka

Prošlog vikenda Legija je ponovno postala prvak Poljske, dva kola prije kraja Ekstraklase. Momčad Czesława Michniewicza dva kola prije kraja prvenstva ima devet bodova prednosti ispred Pogona i deset ispred Rakowa, druge i treće momčadi poljskog prvenstva.

Prvak ulazi u kvalifikacije za Ligu prvaka stoga se uprava kluba bacila na dovođenje pojačanja. Već ranije se spominjao povratak desnog beka Borussije Dortmud u Poljsku,35-godišnjeg Łukasza Piszczeka, a bio bi direktni konkurent hrvatskom beku Josipu Juranoviću koji je u Ekstraklasu stigao za 400 tisuća eura iz Hajduka. Bivšem kapetanu Hajduka mogao bi se priključiti još jedan bivši vođa Bilih Mijo Caktaš, koji je navodno već započeo pregovore s ponajvećim poljskim klubom nakon što ga je Hajduk degradirao u drugu momčad zbog nepotpisivanja novog ugovora.

Kako javlja poljski portal meczyki.pl, izgledno pojačanje Legije mogao bi biti i bivši HNL-ovac Marcel Heister koji od 2018. igra za mađarski Ferencvaros. Ove sezone za mađarski klub odigrao je na lijevoj strani svih šest utakmica grupne faze Lige prvaka protiv Juventusa, Barcelona i Dynamo Kijeva, a u kvalifikacijama su izbacili zagrebački Dinamo. Nekadašnji igrač Zadra i Istre u Poljsku bi stigao kao zamjena za ponajboljeg igrača Legije, srpskog reprezentativca Filipa Mladenovića koji nakon dobre sezone ima ponude iz jačih liga.

Heister je i Nijemac s najviše nastupa u HNL-u, upisao ih je 102.

Nijemac je u HNL stigao iz druge momčadi Hoffenheima. Dvije sezone igrao je u Zadru, a isto toliko je proveo u Istri iz koje je 2016. godine za pola milijuna eura prešao u Beitar Jerusalem. S Ferencvarosom mu ugovor ističe ovog ljeta pa odlazak u poljskog prvaka izgledna opcija.


Tagovi

Marcel HeisterIstra 1961Josip JuranovićMijo CaktašNK ZadarHNLHNL ikone

Ostale Vijesti