Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bivši igrač Hajduka u Ukrajini: „Osjeća se velika napetost, izlaza za sada nema“

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.02.22. | 12:37

Zatekao se u Ukrajini tijekom napada Rusije

Ranim jutarnjim satima krenuo je napad Rusije na Ukrajinu. Invazija Rusa naišla je na osudu cijelog svijeta, a u vrijeme napada na ukrajinske gradove u nekima od njih našli su se i hrvatski državljani. Među njima je nekadašnji nogometaš Hajduka Ivan Pešić koji je član ukrajinskog kluba Vorskla Poltava.

U razgovoru za Dalmatinski portal otkrio je kakva je trenutno situacija u Ukrajini. Prvenstvo je odgođeno, a iz kluba su im ponudili da se vrate doma.

„Međutim, izlaza nema jer je kaotično na ulicama. Klub nam je ponudio i autobus do granice, ali nije sigurno“, rekao je i dodao kako od povratka s priprema pokušava stupiti u kontakt s hrvatskim veleposlanstvom:

„Tek jutros su se javili sa savjetom da ostanemo gdje jesmo zbog kaosa. Osjeća se velika napetost.“

Pešić je u Ukrajinu stigao iz Kazahstana u ljeto 2020. godine, a prošle godine odradio je i polusezonu u rumunjskom Voluntarijem. Prošao je omladinsku školu Hajduka, afirmaciju u seniorskom nogometu dobio kroz Zadar i Split, a onda se vratio u Hajduk 2017. godine iz kojeg je išao u Dinamo Bukurešt nakon kojeg je otišao u Šahtar Karagandi.


Tagovi

Ivan Pešić

Ostale Vijesti