Dojučerašnji hajdukovac prvijencem donio Istri tri boda, Osijeku poništena dva gola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.03.20. | 16:49

Osijek je više puta tresao mrežu, no ipak odlazi kući bez iti jednog boda.

Istra 1961 na Aldo Drosini svladala je Osijek minimalno s 1:0, i tako zakomplicirala poziciju slavonskog kluba.

Već u drugoj minuti Istra je povela. Lopta je ubačena u na polovicu Osječana, na prvu je izgledalo kao da neće biti nikakvih problema za Danijela Lončara, no stoper gostiju promašuje loptu i ona dolazi do Delića. Napadač Istrana je izišao sâm pred Ivušiča i poklon pretvorio u rano vodstvo.

 

 

Deveta minuta donijela je dosta sumnjivu situaciju u kojoj je Bosančić srušio prvog strijelca prvenstva Marića, no Zebec i VAR tehnologija ostali su nijemi.

 

 

 

U 21. minuti Osijek pogađa za izjednačenje. Mirko Marić proigrava Ukrajinca Dmitrija Lopu u kaznenom prostoru, on se odlično oslobodio Petra Bosančića i pucao s desetak metara. Pogodio je vratnicu, no ona se odbila do Merveillea Ndockyta koji trese mrežu.  No ništa od izjednačenja, gol je poništen radi zaleđa.

 

 

VAR je poništio gol, no ostaje pitanje je li igrač Istre dirao loptu prije nego je ona došla do Kongoanca.

U 32. minuti Šime Gržan promašuje dobru priliku za povećanje vodstva, a u 40. glavom Delić puca tik pokraj gola.

Sudac Zebec označio je čak pet minuta sudačke nadoknade u prvom poluvremenu, a one su bile sadržajne. Najprije u trećoj Gedeon Guzina promašuje zicer kojeg mu je namjestio Delić.

Par trenutaka poslije, na samom isteku sudačke nadoknade, Osijek ponovno trese mrežu. Talys ubacuje s lijeve strane, a na rubu šesnaesterca je loptu primio Lončar, koji puca, a njegov udarac odsjeda u donjem kutu Tomislava Duke.

Činilo se kao da se Lončar iskupio za grešku kod prvog gola, no opet Zebec uz pomoć VAR-a poništava gol. Silva je u petercu bio u zaleđu te se i drugi gol Osijeka poništava, drugi put radi zaleđa.

 

 

56. minuta je donijela odličnu priliku Osijeku da napokon izjednači. Ndockyt je dobio odličnu dugu loptu u otvoren prostor od Ante Majstorovića, izbio sâm pred Duku, no vratar domaćina prizeman udarac koji je išao u kut gola uspijeva loptu taman okrznuti da ju skrene u korner.

U 69. minuti je Talys imao odličnu priliku. Mihael Žaper ga je lijepo našao na poludistanci s lijeve strane, Brazilac puca neloše, no Duka visoku i relativno jaku loptu živu hvata. Velika utakmica 27-godišnjeg vratara.

U nadi da dođe barem do izjednačenja, trener Osijeka Ivica Kulešević izvadio je veznjaka Žapera i ubacio napadača Antonija Mancea. U 91. minuti je Osijek imao obećavajući slobodni udarac praktički na samoj crti kaznenog prostora, no kapetan Mile Škorić pucao je u živi zid.

Sudac je odsvirao kraj, a Istra je ovom pobjedom malo ''došla do zraka'' jer je sad na 19 bodova i prva je van zone ispadanja. Inter i Varaždin imaju po 17 i 16. Osijek je porazom ostao na 39 bodova i petom mjestu, dok Lokomotiva ima 43 na četvrtom, prvom koji vodi u europska natjecanja.

(foto: Reuters)


Tagovi

Tomislav DukaIvica KuleševićIvan DelićPrva HNLOsijekIstra 1961

Ostale Vijesti