Bivši igrač Gorice prozvao predsjednika države zbog milijun dolara

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 23.06.20. | 19:13

Veznjak je bio poprilično jasan.

Nogometaši Ugande prošle su godine na Afričkom kupu nacija po prvi put nakon 41 godine uspjeli izboriti plasman u knock-out fazu turnira. U skupini s domaćinom Egiptom, Kongom i Zimbabweom izborili su drugo mjesto i ulazak u osminu finala gdje su s minimalnim rezultatom poraženi od kasnijeg finalista Senegala.

Unatoč porazu u prvoj utakmici knock-out faze, predsjednik države Ugande, Kaguta Museveni, obećao je nogometašima premije u ukupnom iznosu od milijun dolara.

Do danas, ti novci nisu uplaćena, stoga je reprezentacija na čelu s kapetanom Denisom Masindeom Onyangom, Taddeom Lwangom i bivšim veznjakom Gorice, Faroukom Miyom, apelirala predsjedniku da uplati obećani novac.

„Pozdrav Kaguta Museveni. U ova teška vremena prožeta Covidom-19, smatramo da je sada pravo vrijeme da Vas podsjetimo na obećanje od milijun dolara nakon lanjskog Afričkog kupa nacija. Frustrirani smo i nesretni što taj znak zahvalnosti visi u zraku. Molim Vas, intervenirajte“, napisao je 22-godišnji Miya, objavivši i snimku na kojoj predsjednik Museveni obećaje spomenuti iznos nogometašima.

Podsjetimo, Miya je krajem kolovoza prošle godine u transferu vrijednom 1,7 milijuna eura Goricu zamijenio turskim Konyasporom.

 

 

Kapetan Onyango je dodao da mu „ostali suigrači iz reprezentacije stoje za vratom, ponizno tražeći od mene, a neki i u oštrom tonu zbog teških vremena, jer su neki i u mirovini, da Vas podsjetim na ovo obećanje“.

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)


Tagovi

Farouk MiyaAfrički kup nacija

Ostale Vijesti