Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Bivši igrač Gorice blista u Aziji, za sjajne igre nagrađen je novim ugovorom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 16:06

Drugi je strijelac Superlige s 12 pogodaka, a otkako je u veljači napustio Lijepu našu tržišna vrijednost mu se učetverostručila!

Za sjajne izvedbe u dresu uzbekistanskog Surkhona Sylvanus Nimely nagrađen je novim ugovorom koji ga sada veže za klub do konca 2025. godine. Brzonogi krilni napadač iz Liberije, koji je u HNL-u branio boje Gorice, a u Prvoj NL Solina, trenutno je drugi strijelac u eltinom razredu natjecanja u Uzbekistanu s 12 pogodaka, dok je samo jedan pogodak više od njega zabio 36-godišnji Srbin Dragan Ceran koji već sedam i pol godina za kruh zarađuje u Uzbekistanu gdje je najbolji strijelac u povijesti lige. Ceran je dosad zabio 130 pogodaka u Superligi, a zanimljivo je da je na vječnoj ljestvici stijelaca na četvrtom mjestu Temurkhuzha Abdukholikov (83 pogotka), inače bivši igrač Hajduka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nimely će se još morati nazabijati ako misli doći u razgovor s Ceranom ili Abdukholikovom, ali kad je u veljači ove godine napustio Solin i preselio u Uzbekistan, očito je učinio dobru stvar za sebe i svoju karijeru. Otkako je stigao u Surkhon skupio je 30 nastupa, 13 pogodaka i sedam asistencija u svim natjecanjima, a njegova se tržišna vrijednost u manje od godinu dana učetverostručila pa ga tako danas TM cijeni na 800 tisuća eura.

Podsjetimo, Nimely je u Gorici ostao bez pogotka u HNL-u, ali je zato bio precizan u Hrvatskom nogometnom kupu kad je zabio Hajduku. U Solinu je pak, u nešto manje od godinu dana, skupio dva pogotka u Prvoj NL, baš kao i dva u Hrvatskom nogometnom kupu, a osim spomenuta dva kluba iz Hrvatske ranije je još igrao za Ilves (Finska), Spartak Moskva 2 (Rusija), Kravina 2 (Češka), Club Breweries (Liberija) te mlađe uzraste Trineca i Banik Ostrave (Češka).


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sylvanus Nimely

Ostale Vijesti