Bivši igrač Eintrachta priznao: Otišao sam zbog Kovača

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 18:40

Vratio se u Serie A.

Nekada vrlo bitan kotačić u momčadi Milana, s kojim je talijanski velikan osvojio posljednji naslov prvaka Italije 2011. godine, ponovno se vratio na Čizmu.

ODIGRAJ Cagliari - Milan

Kevin-Prince Boateng, nogometna ptica selica, u prošloj sezoni igrao je bitnu ulogu u Eintrachtu iz Frankfurta. Bundesligaški klub je, predvođen Nikom Kovačem na klupi, Boatengom u vezi i Antom Rebićem u napadu, došao do naslova u njemačkom Kupu svladavši favorizirani Bayern Munchen u finalu igranom u Berlinu.

Dobre predstave Eintrachta bile su najbolja preporuka za Niku Kovača koji je ovo ljeto preuzeo klupu bavarskog giganta, a ganski reprezentativac se odlučio na povratak u Serie A. Sada je otkrio i razloge.

„Ovdje imaju tjesteninu! Jako, jako ukusnu tjesteninu. Nedavno sam bio u restoranu gdje je bila tako ukusna hrana da sam morao otići i zagrliti šefa kuhinje“, rekao je Boateng u šali, da bi se potom uozbiljio i objasnio odluku prelaska u redove Sassuola: „Nisam napustio Njemačku samo da bih bio bliže svojoj obitelji, nego zato što je Kovač otišao iz Eintrachta. Nije tajna da sam došao u Frankfurt zbog njega, a još sam više htio ostaviti pravi otisak s tom njemačkom momčadi“.

ODIGRAJ Juventus - Sassuolo

Hrvatski strateg ostvario je odlične odnose sa starijim Boatengom, a osim toga oživio je i karijeru Ante Rebića. To je veoma utjecalo na predstave Ganca koji je bio zadovoljan odrađenom sezonom u Frankfurtu.

„Znajući da se mogu vratiti u taj grad i da će me građani dočekati otvorenih ruku je prekrasno. Napokon, nisam bio izbačen!“, rekao je Boateng koji je u prošlosti bio na glasu kao težak karakter. U posljednjih nekoliko sezona u potpunosti se primirio i prilagodio obiteljskom životu.

„Moram priznati da puno ozbiljnije treniram u posljednje tri-četiri sezone. Prije nisam bio 'u dobrim odnosima' sa disciplinom. Sada sam profesionalac i na i van terena“, kaže Boateng osvrćući se na svoju karijeru: „Za sada, svoju karijeru bi ocijenio sedmicom na ljestvici do 10. Nekada je bila blizu ocjene 8, ali također nekada sam bio ispod petice“, rekao je iskreni Boateng koji za vikend igra sa svojim Sassuolom protiv aktualnih prvaka Juventusa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Kevin-Prince BoatengNiko Kovač

Ostale Vijesti