Denis Kapetanović/PIXSELL
Denis Kapetanović/PIXSELL

Bivši igrač Dinama donio pobjedu Plemićima u prvoj utakmici finala Kupa, uzvrat se igra tek za 14 dana!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.05.24. | 21:51

Hrvat asistirao, Hrvat zabio...

Posljednji put kad je Borac iz Banja Luke gostovao u Mostaru te odmjerio snage sa Zrinjskim, momčad Vinka Marinovića u 22.kolu Wwin lige (10. ožujka) BiH upisala je minimalnu pobjedu koju je potpisao mladi napadač David Vuković (33.). Ta utakmica bila je svojevrsna prekretnica za Plemiće budući da su od tog ogleda pa sve do danas ostvarili 11 pobjeda i dva remija, s tim da su posljednje slavlje, a ujedno i osmo uzastopno, ostvarili ove srijede u prvoj utakmici finala Kupa BiH kad su Borac svladali minimalnim rezultatom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trenutak odluke dogodio se u 30. minuti. Na sjajno dodavanje Malekinušića još je bolje reagirao Mario Ćuže, bivši igrač Dinama, koji je lijevom nogom prekrasno primio loptu pa onda desnicom, malo iskosa, s kojih šest-sedam metara, rutinski matirao nemoćnog Marka Miloševića.

Ćuže je u drugom dijelu umalo postigao i drugi pogodak. Hrvatski napadač opet je sve sjajno napravio, krasno je prihvatio ubačaj Memije s desne strane, varkom se riješio svojeg čuvara, ali je onda njegov pokušaj fenomenalno obranio Milošević.

Plemići su cijelu utakmicu bili bolji takmac, osim Ćužea prijetili su Bilbija i Mulahusejnović, no borci iz Banja Luke na kraju su se uspjeli obraniti i uoči uzvrata, koji se igra 22. svibnja, zadržati ‘koliko-toliko’ aktivan rezultat.

Izuzev asistenta Malekinušića i strijelca Ćužea, za Plemiće su u ovom ogledu igrali Filip Bradarić te Mario Tičinović, dok je posljednjih 18 minuta na terenu, umjesto ozlijeđenog Bilbije, na terenu bio Ivančić.

"Nije ništa gotovo... Mi smo slavili s 1-0, ali možemo žaliti za još jednim pogotkom. Prvo poluvrijeme smo bili odlični, ovo su dvije najbolje momčadi u BiH", rekao je poslije utakmice trener Plemića Željko Petrović.

Prije uzvrata Zrinjski mora odigrati dvije prvenstvene utakmice, protiv GOŠK-a u gostima (11. svibnja, 20.45 sati) te Tuzla Cityja doma (19. svibnja, 15 sati), s tim da će teško obraniti naslov prvaka budući da nakon 30 odigranih kola Borac ima pet bodova više od njih. (ri)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ZrinjskiMario Ćužebosna i hercegovinaKup

Ostale Vijesti