Bivši igrač Barcelone osuđen na zatvorsku kaznu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.19. | 11:18

Strmoglavi pad nekadašnje zvijezde europskog nogometa.

Gotovo je nevjerojatno koliko se strmoglavio život nekadašnjoj zvijezdi madridskog Atletica i Barcelone, Ardi Turanu.

Donedavni reprezentativac Turske iz Galatasaraya je prešao u redove Rojiblancosa na ljeto 2011. godine, a tamo je postao nositelj vezne linije pod palicom Diega Simeonea. Nakon četiri sjajne sezone u svoje redove ga je pozvala Barcelone, te je nakon polugodišnjeg natezanja gdje 32-godišnji veznjak nije igrao za Atletico jer ga nisu puštali van kluba, u konačnici je uspio otići na Camp Nou.

Međutim, pored Sergija Busquetsa, Andresa Inieste i Ivana Rakitića nije se uspio nametnuti trenerima Luisu Enriqueu i Ernesteu Valverdeu. Dugo je čekao priliku iz drugog plana, da bi potom u siječnju 2018. godine prešao na posudbu u Basaksehir.

Po povratku u domovinu je krenuo igrati, psotao je standardan, ali je problem postalo njegovo ponašanje van travnjaka, koje nikada – ruku na srce – nije bilo idealno. Počeo je izazivati ekscese prilikom tulumarenja, a najgori je počinio prošle godine kada je napao tursku pjevačku zvijezdu Berkaya Sahina.

Prvo se nametljivo ponašao prema pjevačevoj supruzi, a na mirnu reakciju Berkaya koji ga je zamolio da se odmakne, Turan je 'poludio' i fizički napao te ozlijedio pjevača, a kasnije je pucao iz pištolja, ali u zrak.

Zbog tog čina te posjedovanja oružja i nanošenja ozljeda osuđen je na gotovo tri godine zatvora. Točnije, dobio je dvije godine, osam mjeseci i 15 dana zatvora. Ipak, ova kazna je uvjetna uz rok kušnje od pet godina.

To znači da Arda Turan neće otići u zatvor, osim ako u sljedećih pet godina ne počini nekakav drugi zločin. Može se reći da bolje nije mogao proći jer mu je prijetila čak 12-godišnja kazna zatvora.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Istanbul BasaksehirArda Turan

Ostale Vijesti