firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac potpisao za španjolskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 11.01.21. | 10:21

Stigao je na posudbu do kraja sezone.

Bivši hrvatski reprezentativac Toni Datković prešao je iz grčkog Arisa u španjolskog drugoligaša Cartagenu. Nekadašnji igrač Primorca, Rijeke, Kopera, Zavrča, Lokomotive i Huesce stiže na polugodišnju posudbu, ali nije poznato je li u nju uključen otkup na koncu sezone.

Datković je već igrao u Španjolskoj, u dresu Huesce je lani osvojio naslov u drugoj ligi pa već zna jezik i neće mu trebati dugo za prilagodbu te bih odmah trebao uskočiti u borbu za udarnu momčad. Njegov novi klub trenutačno je 18. na ljestvici druge španjolske lige i Datkovićevo iskustvo dobro će im doći u borbi za ostanak u drugom rangu španjolskog nogometa.

Inače, Datković je u karijeri prikupio tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju U-19 i jedan za A selekciju, na prijateljskom turniru u Kini prije četiri godine odigrao je svih 90 minuta u utakmici protiv domaćina.

U Aris je otišao na startu tekuće sezone za 650.000 eura iz Lokomotive odmah čim se vratio u Hrvatsku, ali trener koji ga je doveo, Nijemac Michael Oenning, dobio je otkaz pa se ni Datković nije naigrao te će pokušati spasiti ovu sezonu na stadionima koje je već dobro upoznao.


Tagovi

Toni Datković

Ostale Vijesti