Bivši hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja na Bliskom istoku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.08.19. | 16:21

Sigurno je od malena sanjao da zaigra u Iranu.

Ovaj zanimljivi lijevi bek rođen u Osijeku iza sebe ima iznimno bogatu i nadasve zanimljivu karijeru, a njegov CV će ubuduće biti još zanimljiviji.

Milić je još u mlađim kategorijama prešao u Hajduk, za koga je skupio tri nastupa prije nego što je odlučio otići iz kluba. Njegova sljedeća destinacija bio je švedski Djurgarden, a nakon dvogodišnje švedske avanture odlučio se vratiti u HNL, točnije u Istru 1961.

Na najvećem hrvatskom poluotoku zadržao se dvije sezone nakon čega ide u Rostov koji je za njegove usluge izdvojio 350 tisuća eura. Iz Rusije se vraća nakon dvije godine i potpisuje za matični Hajduk kao slobodan igrač, a nakon točno godinu dana provedenih u Splitu seli u Firencu gdje postaje član velike Fiorentine. Odradio je par veoma dobrih utakmica u Seria A ovaj lijevi branič, ali se opet nakon jedne sezone odlučio na promjenu sredine, pa je tako za 1,5 milijuna eura otišao put Grčke gdje je postao novi igrač velikog Olympiacosa.

Nakon svega šest mjeseci grčki velikan otpustio je hrvatskog lijevog braniča, a on se nakon mjesec dana odmora odlučio priključiti talijanskom velikanu Napoliju s kojim potpisuje jednogodišnji ugovor. Ipak, ni njega nije uspio do kraja odraditi te mu se Napoli nakon šest mjeseci zahvalio na suradnji, a Milić nakon toga nije uspio pronaći klub sve do 31.siječnja ove godine kada potpisuje za Crotone.

Milić sa svojim klubom ima gospodski dogovor da može otići ukoliko se pojavi za njega neka financijski isplativija opcija pe bi se tako jednom od najvećih klubu u Iranu mogao priključiti kao slobodan igrač.

Koliko će mu to u konačnici biti financijski isplativije pokazat će vrijeme, ali sudeći po onom što se dogodilo Mariju Budimiru u Persepolisu, ne vjerujemo da će mu baš ovaj ugovor biti nešto što će mu osigurati egzistenciju.

Ipak, tko zna, možda se puno toga promijenilo u Teheranu u posljednjih nekoliko mjeseci, ali nekako u to sumnjamo. Jedno je sigurno, a to je da će ga u novoj momčadi dočekati talijanski stručnjak Andrea Stramaccioni i odlični napadač Cheick Diabate, pa će mu prilagodba biti nešto lakša nego da njih dvojice nema.

Dodajemo kako je Milić za hrvatsku reprezentaciju nastupio šest puta (Portugal, Lihtenštajn, Južna Koreja, Švicarska, Malta i Argentina), dok se u listu strijelaca nije upisivao.

Službena potvrda transfera očekuje se u narednih nekoliko dana, a Milić bi sa svojom novom momčadi trebao potpisati jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja.

(foto:pixsell)

 


Tagovi

Hrvoje MilićHajduktransferiEsteghlal

Ostale Vijesti