Pixsell
Pixsell

Bivši hajdukovac za kojeg se interesirao i Dinamo zabija kao na traci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 10:07

Uvjerljivo je vodeći strijelac svoje lige.

Brazilski napadač Jairo jučer je zabio prvi pogodak na utakmici između njegovog Pafosa i prvaka Apollona, a koja je u konačnici završila rezultatom 2:2, golom Apollona u 99. minuti utakmice. Jairo je poentirao već u četvrtoj minuti, a to mu je ujedno bio i 13. prvenstveni pogodak, čime se učvrstio na čelu ljestvice strijelaca s 13 pogodaka, dok je prvi mu pratitelj, sunarodnjak Bruno iz Omonije, zabio sedam, gotovo duplo manje.

Podsjetimo Jairo je u Pafos prešao na ljeto 2021. nakon što je tri godine predvodio napad Hajduka. Za Bijele je u 110 utakmica zabio 26 golova i upisao 20 asistencija, a posebno plodonosne bile su mu prve dvije sezone na Poljudu nakon kojih je Hajduk dobio ponudu Dinama od 2.3 milijuna eura, ali je tadašnji Nadzorni odbor Bijelih stopirao je njegov odlazak. Govorilo se i da se informacija o ponudi Dinama kratko tajila od Jaira, bio je Brazilac ljut zbog toga, ali je morao ostati na Poljudu. Još ranije sam je odbio solidnu ponudu kazahstanskog Kairata iz Almatya, tamo je trebao zarađivati dvostruko više nego u Hajduku, ali se odlučio na ostanak u Splitu.

Hajduk ga je na kraju prodao u Pafos za pola milijuna eura, u prvoj sezoni zabio je osam pogodaka u 32 utakmice, a u drugoj (tekućoj) je doslovno eksplodirao i trenutno je na 13 postignutih pogodaka u svega 15 utakmica za trećeplasiranu momčad prvenstva Cipra.



Tagovi

JairoHajdukciparska nogometna ligaPafos

Ostale Vijesti