REUTERS/Thaier Al-Sudani
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Bivši hajdukovac dvostruki asistent u pobjedi protiv Asanovićevih izabranika, zabio i Bande (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 22:58

Zambija koju vodi Aljoša Asanović dobro se držala pa pala u završnici

U prvom kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija susrele su se Obala Bjelokosti i Zambija, a iako su se izabranici hrvatske legende Aljoše Asanovića dobro držali, domaćini su uspjeli opravdati titulu velikog favorita.

Zambija je uspjela izdržati pritisak do 67. minute kada je zabio Serge Aurier na asistenciju Kouassija za 1:0, ali tu mukama nije bio kraj.

Pogodak pogledajte OVDJE.

U prvom dijelu nije bilo pretjeranih uzbuđenja, tek žuti karton za domaćine u 45. minuti. Zaradio ga je Ibrahim Sangare. U drugi dio je 'vatreni lakat' ušao s dvije izmjene. Emmanuel Banda i Edward Chilufya ušli su umjesto Mumbe i Bande Lamecka. Dvije izmjene je napravila i protivnička momčad. Zaha i Kouassi zamijenili su Bogu i Hallera u 64. minuti, a to je urodilo plodom samo tri minute poslije kada je Aurier zabio gol za vodstvo, a onda je u 76. povećana prednost na 2:0. U međuvremenu je Mwepu zaradio žuti karton.

Bivši krilni napadač Hajduka Jean Kouassi ponovno je asistirao u 89. minuti za 3:0 kad je zabio Sangre, a utješni gol za Zambiju zabio je Daka u sudačkoj nadoknadi za konačni rezultat 3:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Sljedeća utakmica za Zambiju je ona protiv Comorosa 7. lipnja kada će Asanovićevi momci biti favoriti protiv 128. reprezentacije na FIFA-inoj ljestvici.

Podsjetimo, ovi su se rivali sastajali osam puta do sada i zanimljivo je da, daleko kvalitetnija, reprezentacija Obale Bjelokosti ima samo jednu pobjedu i to baš u posljednjem susretu kada su prije tri godine uvjerljivo slavili s 4:1 u gostima.

U drugom odigranom susretu Burkina Faso je pobijedila Zelenortske otoke 2:0. Prvii gol pao je tek u drugom dijelu u 58. minuti,a strijelac je bio Hassane Bande, dok je drugi pao u 88. minuti kad je zabio Ouattara.

Afrički kup nacija kvalifikacije:

Komori - Lesoto 2:0

Togo – Eswatini 2:2

Burkina Faso – Zelenortska Republika 2:0

Obala Bjelokosti – Zambija 3:1


Tagovi

Aljoša AsanovićJean Kouassi

Ostale Vijesti